Gott Nytt År alla.

Jaha då var det nyårsafton igen. Vi skulle ju som sagt ha åkt till Emma men känner mig fortfarande inte tiptop.. Så jag hoppas dom får en underbar kväll.
'
Bart fick gå upp mitt i natten. Oli och Winnys flyg ändrades till halv åtta på morgonen så de åkte halv fem i morse. Han var väl tillbaka vid halv nio eller så och då så sov vi alla till tolv någon gång. Fröken har ju varit vaken halva natten. Hon somnar så fint i sin säng så men sen efter hon vaknat o ätit o haft sig vägrar hon somna där.. =) Vi försökte i 3 timmar inatt.

Mamma kom hit idag efter jobbet och tog hand om Heaven så jag och Bart kunde åka till affären. Helt slut när jag kom hem. Skulle egentligen vilja gå och sova nu men jag antar att det inte är särskilt artigt av mig.. ..

Men men.

Gott Nytt År Alla!!

Stulit av Ingela

Ett nytt år är snart här och en sammanfattning av 2008 är skriven.


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? Jag fick en dotter.
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag minns inte mina löften tror jag. Ifall jag minns så höll jag ett.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Ja då.
4. Dog någon som stod dig nära? Nej.
5.Vilka länder besökte du? Ja.. ? Sverige, Danmark, Holland, Belgien, Tyskland, Frankrike, Spaninen, Portugal, Österrike, Slovenien och Kroatien. Ja det var nog allt..
6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha 2009. Nej det kan jag inte påstå.. =)
7.Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? 22 december så klart. Oh ja kanske 21 april.
8.Vad var din största framgång 2008? Var väl att föda barn.
9. Största misstaget? Det vet jag inte.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, skar av en sena i handleden ju :)
11. Bästa köpet? Våran nya bil :)
12. Vad spenderade du mest pengar på? Heavens saker.
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja, Bart.
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? Because i got high. Lol.
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Jag var nog gladare.
16. Vad önskar du att du gjort mer? Rest.
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit mindre choklad.
18. Hur tillbringar du julen? Vi var hos min farmor och farfar på dagen och sen hade vi besök på kvällen..
19. Blev du kär i år? Jag är kär i min Bart.
20. Favoritprogram på TV? Greys.
21. Bästa boken du läste i år? Ja du. det undrar vi alla.
22. Största musikaliska upptäckten? Ingen.
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Ja, en cykel :)
25. Något du önskade dig men inte fick? Nopes
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2008? Jag var hemma och hade besök av släkten :)
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej inte vad jag vet.
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Ja du.
29. Vad fick dig att må bra? Bart..
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Ingen.
31. Vem saknade du? Jag saknar Heidi och Stefanie väldigt mycket.
32. De bästa nya människorna du träffade? Nya människor? Det vet jag inte. Men den jag har umgåtts mycket med som ja inte kände bra innan är Heidi T.



Jag mår inte bra idag. Vi promenerade till bvc. Fröken går upp som hon ska och allting är bra. Naveln har ramlat bort och hon verkar mest nöjd. Har badat på kvällen har hon.

Efter bvc skullle vi gå till stan. FAnns inte en chans. Tog buss, in på försäkringskassan, buss hem. slockade fullt påklädd i pyjamas o tre täcken och frös så jag skakade.
Mår inte bra. Ska egentligen till Emma på nyår men för tillfället så tar jag mig ingenstans. Vi har sagt ifrån att äta så åker vi dit om vi mår bra. Just nu orkar jag inte umgås med någon.

Bart står på balkongen med Oli och röker cigarrerna Elinor gav honom =) Själv sitter jag här och gör ingenting. Hon håller på att vakna så hon ska väl få lite mat sen ska vi försöka sova igen..

Trött!!!

Huvudvärk.

Jag tror att mitt huvud kommer att explodera snart.. Jag har så ont. Har haft sen igår.. Våran lilla fröken tycker att det är okej att somna i sin säng men att sen vakna o äta o behöva sova där igen. Inte.. Men b lir väl bättre.

Ska promenera till bvc idag och sen vidare ner på stan och till försäkringskassan med massa papper.

A-K ville att jag skulle uppdatera men vet inte vad jag ska skriva :)

Trött

Sov askasst igår natt. Hon åt och sov bra men inte jag. Kunde inte somna. Det var helt omöjligt.

Bart gick ut med Oli o hans flickvän. Fattade absolut inte varför men han ville så gärna få umgås med Oli så visst.. :) De kom dock inte in på bmb för att Olis flickvän hade inte sitt leg med sig och hon är 32 eller 33. Ja hon ser absolut inte ut att vara under 24 =) haha..

Idag fick Heaven minsann ta sitt första bad hemma.. På köksbordet. Gick alldeles utmärkt.  

badar


Det gick hur bra som helst. Jävla cp blogg. Bara för att jag la kortet centrerat får jag inte skriva vänsterställt nu. Sen skulle jag duscha. Bart hade henne i handduk bara så hon kunde få torka tänkte jag. hör han ropa. Linnéa, har du börjat duscha en. Hon har bajsat på mig =) Då hade hon bajsat i handduken men i hans hand.hahahah =)

Emma och kids kom på besök idag =)

s                                                                                   sss



Sen kom farmor, farfar, faster, Kamilla o Frej över. Helt slut sen. Jag och Heaven gick och sov middag.

ddddd

Nu ska vi ta och äta middag. Bart har lagat pastasås. Mycket gott. Sen hoppas jag på att ja får se harry potter 4 som är på tv sen soooooooooooooooooooooooova igen.

Återbesök

Nu har vi varit på återbesök. Hon vägde 4130 gram så alltså får hon sig käk så jag behöver inte bekymra mig om det. Hon låg bättre på gulhetskurvan så behöver inte bekymra oss om det heller :)

bebis

Schysst att ta kort när man gäspar, lr?

bebis

Grimaserar lite. .:D

annandan.

Vi har haft en riktigt bra natt. Jag och Heaven gick och sov efter nio någon gång. Jag frös så jag skakade, sov med tre täcken, en filt o strumpor. Feberyrade deluxe.. Men men.

Hon vaknade vid tolv, Bart kollade blöja och sen kom han med o la sig och vi såg på That 70´s show i sängen medans hon åt. Sen sov hon till 05.20. Bytte blöja, åt och hon sov igen 05.55. Skönt. =) Så nu har jag just duschat och nu dricker jag te. Vi ska vara på återbesök kl 9.30..

Hade tänkt gå dit men ser så grymt kallt ut så vi tar nog bilen. =)


Tack alla som grattat!!

Vår Heaven.

Jaha. Nu har jag inte skrivit på några dagar.

Blev ju som sagt hemskickad i söndags. Hade lite ont men inte farligt, sov middag, var på stan o donade, var på hälla med Bart.. Hem. Spelade wow med Elle. Då skrev jag nog "aj" till henne var femte minut men gjorde ju inte ont. Jag och Bart la oss mellan 12 - 1 för att se på Harry Potter. Då började det att kännas lite obehagligt. Kunde inte riktigt ligga still. Gick och badade och tog alvedon men kändes lika för det. Runt 3 (tror jag) ringde ja in till förlossningen. Hade 3 värkar under samtalet men de tyckte att jag hade nog inte så farligt ont en så jag kunde stanna hemma några timmar till.

Runt halv fyra så sa ja nej Bart vi måste åka in o titta ifall de är på gång eller inte. För det här är inte riktigt. Åker in, in på ett rum. De kopplar ctg, säger du ska få ligga i 20 min.. Efter 20 min har jag mycket mera ont.. Vill få ställa mig upp men får inte för remsan duger inte då den får in min hjärtljud ibland. Får sätta mig upp o kräkas ggr flera.. Till slut kommer bm o säger att det är okej. Säger att hon ska undersöka mig.. Man ser på henne att hon tycker att jag får nog åka hem. Av med kläderna, känner efter, upp med höfterna.. Oj.. du är öppen 4 -5 cm. Du får stanna. Har du funderat på bedövning.

Nej säger jag, jag och bm har inte pratat så mkt om det för hon sa att ni skulle föreslå. Ja då föreslår vi epidural.Ja ge mig det då. Visst mitt bt var 160/110 o usticka hade positivt på allting men kunde vara för att de antingen läckte fostervatten eller för att jag just då började få en "teckningsblödning" eller vad fasiken de kallades.

För att få epidural var de tvugna att ta massa prover etc.. Så sagt o gjort. Ja kommer.. SNART! Detta jävla snart. Till slut kommer hon in, sätter pvk och säger kom så ska du få bada.. Vi kopplar droppet sen. Jag vill inte bada i något jävla badkar men hon säger det kommer vara så skönt. Tar mig i handen och drar med mig och sätter mig ner i något jävla badkar.. Klarar av att vara kvar där i kanske max 40 min o då så har jag inte ens fått vatten till midjan en när jag sitter ner.
Det gör grymt mycket ondare nu och jag har nog halvt panik. Vill tillbaka till sängen. Får gå tillbaka för att göra ny ctg (eller om de var före badet) eftersom annars kan ja inte få epidural. Klockan är iaf tjugo i sju nu..

Får lustgas. Det är allt.. Vid sju ringer jag på klockan o frågar om jag får ngn epidural. Icke för provsvaren har inte kommit. Ja försök för fasiken inte med mig säger jag. Det har gått 2 ½ timme och AKUTSVAR tar 1 timme. Nej inte här. Nej för fan ljug inte för mig. Jag var så arg på den arroganta undersköterskan. Fortfarande spydde ja hit o dit.

Så. Känner hur vattnet går. Skriker åt Bart (antar jag) "my water broked" Men stackaren hör inte när jag har masken på mig så han tror ja vill ha vatten så han kommer med ett glas vatten.. "for fucks sake, my water broke go get the midwife". Så vi ringer igen o samma arroganta usk kommer. Känner att bebis sjunkit ner MASSA o att jag bara vill krysta men tänker någonstans inom mig att de sa att det ska gå lång tid. 1 cm i timmen. Jag kan inte krysta en. Då spricker jag. Uskan kommer tillbaka. De kommer, de kommer. De gör de så fan inte säger jag, så säger man när man är upptagen. Jag vill att hon kommer NU! Så råkar jag spy på hennes ben. Hon blev inte glad. Mkt upprörd över det.

Halvkrystar lite o ringer igen. Tillslut så kommer hon igen men dom kommer ju säger jag. De ähr kommer ta tid.. De sitter o rapporterar. Jag fräser åt henne ta hit en jävla bm nu.

Sen kommer någon annan usk in. Presenterar sig och säger att hon ojbbar dag, jag sliter tag i henne o säger du går inte ifrån mig! Hon tittar på mig, ringer på bm, bm undersöker och oj. Du ska krysta. Ja men för fan. Det jag säger.

Minns inte mkt. Men 0816 kom hon ut iaf. apgar 9 10 10. 4300gram 51 cm.

Sprack ingenting. Några få bristningar. Fick dock ej äta o dricka efteråt för de var tvugna att undersöka ifall alla moderkakor kommit ut.. De kom nämligen bara ut EN! De hittade någonting kvar i livmodern men trodde de var koagel så fick lov att äta massa sammandragande tabletter på 86an.

Upp på BB. Allting har gått finfnt. Hon äter o sover o bajsar o spyr o kissar. Vad mera kan man be om? Fick gå hem igår. Då vägde hon 4010 tror jag. Dock var hon tung för tiden så de var tvungen att hålla reda på blodsocker ifall hon inte skulle få i sig tillräckligt med mat.. De låg bra hela tiden. Mitt tryck med som för övrigt är runt 130/75 nu. lol.

Ska på återbesök på fredag eftersom hon såg ut som en saffransbulle igår :D

Ja. Vi får väl se hur mkt som stämmer sen när ja får min riktiga berättelse från bm.. men något sånt här var det iaf..

de ville dock att jag skulle prata igenom detta med min bm eftersom jag fick halvt panik eftersom de gick så fort eftersom att nästa kommer gå ennu snabbare tror dom.

Bilder finns på

jessamy.bilddagboken.se

Bebis 

God jul

Söndag.. Hemma igen.

Har ju mått dåligt ett tag.. Så igår ringde vi in .. De tyckte jag skulle komma på kontroll.. SAgt o gjort. Hade mellan 97 - 110 i undertryck o blev inlagd på 86an..  Bebis måtte toppen. Ctg utan anmärkning. Fostervatten nivå bara bra.

Kunde inte sova inatt. Vid två bad jag om tablett, icke, för sent. fick en lergigan iaf.. Somnade vid fyra kanske. Vaknade 6 och kräktes.. Över mig t ill och med .Inte trevligt.. Lyckades somna igen. vaknade åtta av att bm kom o tog massa kontroller. Blodprover bra, urinsticka bra, bt 140/95 så bättre..  kopplade ctg igen o enligt den o henne hade jag sammandragningar. ja där ser man.

Läkaren kom o skickade hem mig iaf.. Han trodde dock att jag ev kommer få bebis snart då jag tydligen haft många sammandragningar som var starka enl ctg. Kände som sagt ingenting. Nu däremot så känner jag nog kanske av sammandragningarna o de gör nog kanske lite ont. Så vem vet. Kanske blir bebis före jul. Eller så luras den bara o stannar inne till 10 januari:) vi får väl se..

Ska gå o sova lite till snart tror jag.

HAr varit ute på tur med Bart :) ätit mcd o handlat lite saker till julaftonskvällen.

Fredag igen.

Bart sa att han kunde städa idag när han kom hem från skolan. Men han sover lika dåligt som jag så varför ska han behöva göra allting.. Han ska ju få fritera pommes till mig ikv :D det räcker väl.. Tänkte att lika bra jag gör det. Så har städat nu.

Dvs diskat, skurat köket, bäddat sängen :D dammsugit, skurat badrum, ordnat mina soffor och skurat golv.

Nu får Bart komma hem så vi kan äta lunch och sen måste vi ta oss ner på stan för den sista julklappen..

:)

Som man kan se

här. så räcker det ju faktiskt nu..

Du är på dag 273 av 280. (97,5%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 6 fulla dagar (v38+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 26 dec 2008
Du har 7 dagar kvar till förlossning.

Fredag morgon.

Ja kunde ju inte sova dådå :) som jag redan skrivit. Men somnade vid tre typ och gick på toa tjugo i fyra. Sen tjugo i fem vaknade jag igen och fick lov o  springa o kräkas lite galla. Det är ju underbart.

Sov så skönt här på förmiddagen!! Så ringer Cecilia och är orolig för jag inte kom till min chef igår kväll. Vilket var tur. De var tydligen 40 pers där :) och sen ringer Elinors mamma.
Nu ska jag diska och dammsuga innan BArt kommer hem och sen ska vi skura golv och ha oss. Ska ner på stan och handla julklappar..

Ja det va väl allt. Sen ska jag försöka sova middag!! =) Jag vill sova.. NU!

Natt igen.

Bart kom hem vid tolv idag på lunch. Sen skulle de tydligen på julutställning på slottet så jag följde med och satt och drack festis och läste i en bok när han o hans sfi klass traskade omkring. Han lär sig verkligen svenska snabbt.

Sen hem. Förbi Vi butiken på Viksäng och sen hämtade vi upp mamma, tillbaka dit och sen ut till ikea.

Hem och åt pizza.. Sån där fryspizza. Sen gick ja o la mig o läste o tänkte jag släcker lampan så kanske kroppen tror att jag ska vila. Icke. Började spy istället och spydde hur mkt som helst. Sen lika snabbt som de kom gav de sig och vi skulle sova.. Det är nu en timme sen och här sitter jag =(

Jaja. natten är väl förhoppningsvis snart slut.

Torsdag förmiddag.

hej tack för alla kommentarer :D

ni har säkert rätt. Men tror inte jag kommer önska in den igen. Men att man inte får sova sen heller. Det är nog okej för då har man ju en anledning till att vara vaken. Man måste bry sig om någon annan. Men nu har jag ingen anledning. blähä.

jaja dricker te nu ifall o äter smörgåsar. SKa duscha sen. Diska. Sova igen. Laga mat till Bart och sen till ikea med mamma.

Tanja: Badkaret minsann. Det ska jag nog pröva :)

det suger

Jag fattar inte att folk säger att det är mysigt att vara gravid.. Jag fattar det inte alls. Jag tycker inte det är ett dugg mysigt. Finns inte någonting som är mysigt.

Däremot känner jag att jag håller på att bli fullkomligt galen.. Ja. Nu är det 2 timmar sen jag la mig och finns en tillstymmelse till att jag skulle kunna somna. För det kliar överallt och ungen rör sig konstant och man måste kissa och man kan inte vända sig och jag har ont i ljumsken.

Hur kan folk säga att man kommer att sakna magen? Vad är det att sakna? Jag vet ingenting med att vara gravid som jag kommer att sakna.

Jag vill bara sova. Och inte vakna en gång i timmen för att gå på toaletten och inte kunna ställa sig upp för det gör ont i ljumsken.

Fast så här får man väl inte skriva. För det är ju så gullig. USCH. Nej du Forslund jag håller på dig. Att det kan inte finnas någonting att sakna i att vara gravid.

Sover jag med kläder på så kliar det, sover jag utan kläder så kliar det. Det är varmt och fy fan. Bart fryser och sover med vinter täcke jag svettas och sover med sommar täcke och fönstret öppet. blääääääääää..

Jag hatar att ha tjocka äckliga ben som är fulla med vätska. Jag hatar att inte få röra mig.

ja

nu har jag gnällt färdigt..

Klockan lär ju iaf bli fyra innan man somnar så.

Nej jag vill inte höra någon kommentar om sluta sov middag då. För klart som fan jag tänker sova middag. Då kan jag ju iaf sova. Och det spelar ingen roll om jag sover middag eller inte jag kan inte sova på natten iaf!!!!!!!!!!!!!!!!!

Onsdag kväll

Har spelat wow med elle halva kvällen och sen badat badkar och läst om omvårdnad. Viktiga saker.. Har ont i mina ben. Dom är så svullna nu på kvällen men skulle nog kanske få lite massage sen iaf. Har en kopp te här och funderar över livet..

Varför är jag så dålig på att lära mig språk för?? Det tycker jag är mkt tråkigt.

Onsdag eftermiddag.

Följde med Bart till ams som sagt och träffade en jättetrevlig handläggare. Han blir kallad sen till en som har hand om gruppen som ej pratar svenska eller talar dålig svenska.. Sen när han känner att han kan tillgodogöra sig information på svenska ska han boka tid för bas information. Någonting..

Han ville absolut ha saffets så vi åt lunch sen skjutsade han hem mig och han åkte till skolan. Nu har jag sovit i 2½ timme och mår alldeles utmärkt.. =)


Hanna: Jag önskar det vore som du skrev i kommentaren men tror icke det =(

onsdag morgon.

Grattis till min Lina som fick en liten flicka kl 6 i morse =)

Själv är jga inte så glad o pigg ska jag tala om. Var på promenad med Holm igår och fick en galen bebis efter det och sammandragningar. Tror jag?
Vi såg på dumbo och jag kände inget mera men vaknat en gång i timmen inatt med mensvärk. Men när jag rört mig har de försvunnit så vet inte om jag har drömt om det eller inte . Trött o sur nu iaf.

Dricker te och sen ska jag duscha och sen ska jag med Bart till ams.. Sen hoppas jag att jag kan sova när han är i skolan på em..

Tisdag före lunch då.

Kunde inte sova igår heller. Jag sov inte på dagen tänkte att jag somnade lättare på kvällen om ja inte gjorde det. Men icke.

Är jättetrött, går till sängen, klarvaken. La mig före tolv. Gick upp fram o åter. Sista gången jag tittade på klockan var hon två.  Men sen somnade jag däremot. Varit på toa två eller tre ggr inatt och nu sista gången var nu när jag gick upp för tio min sen.

Idag tänker jag sova middag iaf. Jag är sååååååååååååååå trött. Hade ont i ljumsken igår med . blä hä. Det gör det svårare att sova för det gör mera ont att byta ställning.

Idag har jag mkt givande på mitt schema. =(
Jag ska diska och laga mat. Inte ett dugg sugen på fisk men får bli det för jag måste slösa på ägg för har massa kvar och utgångsdatum  19/12 tror jag.

Kanske att jag skulle baka något. Karln gnällde häromdagen att jag aldrig bakar.. lol. vet inte vem som vill äta svarta bullar.
men vad ska man baka. det är bara tråkigt.. fast iofs. gör jag det så behöver jag inte klä på mig utan jag kan gå omkring o vara äcklig i min pyjamas så kan jag bada sen.
hmm.

Måndag em.

Nu har jag varit hos BM. Bt 140/90 SFmått 35, hjärtljud 145.

Fått ny tid den 29/12.. Då är jag på BF + 3 så hoppas bebis har kommit då.

Måndag igen :)

Då så var det måndag igen. Som vanligt hade jag svårt att somna igår. slutade spela wow med Elle vid tolv och sen gick jag upp igen vid två, fortfarande inte somnat, och pratade med henne en stund till..

Somnade väl till slut. Toaletten vid kvart i sju och sen vaknade jag av Barts hemska telefon och sen sov jag till tjugo i tolv nästan. Herregud. När sov jag så länge sist. Jag antar att jag är trött då.

Har druckit en kopp te nu och tjattrat med Ingela så nu ska jag väl duscha och vänta på farmor. Hon kommer tio över ett för att hämta mig så ska vi till barnmorskan och sen ska vi göra julskinka =)

Söndag..

Har slagit in alla mina julklappar nu men insåg att det saknas någonting till pappa. Ja vi får komma på någonting. Höll på att bli galen innan jag hittade paketen till Mikael och Kamilla. Var ju så länge sen vi köpte dom så dom var instuvade i något skåp någonstans. Mitt presentsnöre tog slut mitt inslagningen så inslagningen är ju inte jättefin.

Dagens fråga.

Heter det:

Adventljusstake

eller

Adventsljusstake.

Det undrar vi alla..

Ska till Emma på tacos idag.. Då slipper vi laga mat. Kan jag göra i morgon ist.

Ska till BM i morgon 13,30 så farmor kommer o kör mig så Bart kan vara kvar i skolan sen ska jag och farmor göra julskinka =)

Jaja allt jag hade att förtälja för idag.

Nej jag har inte fått någon bebis, det är ingen bebis på väg ut. Jag smsar när Bebis har kommit ut så..

punkt.

Söndag förmiddag.

Sovit massa inatt. Riktigt skönt ju =) Vaknade vid fem och gick på toa och sen vaknade jag igen när Bart gick upp klockan tio.. :) så många timmar i sträck har jag inte sovit på länge.

Är dock helt förvirrad nu :) har nog sovit för mycket.. lol

Svar på kommentar

Vi har inte så ont om pengar. Bart har pengar på banken i Belgien men vi vill inte använda dom. Tar ju ut full föräldrapenning får jag ut mycket mera pengar. Vi vill bara leva så snålt som möjligt. Att vi köpte ett wii märktes inte i våran kassa så att säga.

Att vi vill leva så snålt som möjligt är ifall han fortfarande inte har fått något jobb 2010 tex eller 2011 så att vi kan använda av hans pengar.

Bart köpte det för sina pengar och jag tycker nog att han får göra vad han vill.

Svar nog?


Lördag lunch

Vi spelade mario cart hela kvällen igår och efter det så bowlade vi, jag vann flera ggr i rad och Bart blev inte glad =) haha..
Sen så såg vi på harry potter och sen var det dags att sova. Klockan var väl kanske 2 då. Kunde inte somna. Hade så förbannat ont i vänster ljumske. Somnade kanske fyra - halv fem någon gång =(

Vaknade elva.. Ljumsken är bättre så ska ner på stan med Forslund nu strax och sen ska jag hem och sova middag..

Har fått pannkakor till frukost iaf. Det är grejjer det. Mycket gott!!! =)

Har planerat min föräldrapenning idag. Tänker börja ta ut från 27 december eftersom min sjukskrivning tar slut 26 december. Ja får vi bebis tidigare så får jag ju ändra givetvis. Hoppas inte allt för snart då hela mitt liv ställs upp och ner pga att jag har lön från jobbet nu 2 veckor. eller ja sjuklön..

Har planerat fram till sista april. Vissa veckor 7 dagar vissa 6 så att jag får ut mellan 10500 o 11500 efter skatt och sen så får man ju barnbidrag. Det klarar vi oss på finfint. Sen så åker vi till be i sommar förmodligen ju och Bart jobbar och då tänker jag bara ta så jag får precis till svenska räkningar så får han försörja oss i be och sen i september kan jag börja jobba om inte Bart har jobb. Inte hel tid men en dag i veckan eller så.. Ja det ordnar sig.

Precis vad alla vill läsa om. Hur mycket pengar jag får varje månad. Men jag orkar inte bry mig.

Ska gå ner till försäkringskassan någon dag och se hur det är med bostadsbidrag.

men men hare .


Fredag efter 2.

Bart slutade skolan tolv idag så när han kom hem gick jag och sov. Har sovit i två timmar nu och är mindre yr. Även om det fortfarande känns konstigt.

Fick papper från belgien idag om pengar jag ska få.. Tror det är någon bonus för det jag jobbade förra året.. Inte helt fel =)

Fredag morgon

Tur att jag har så mycket fantasi här i världen. Med mina rubriker menar jag..

Sovit bra trots att jag vaknat ca en gång i timmen för att gå på toaletten.. Hur mycket kan man gå på toaletten egentligen. Tror jag har sovit i drag eller så.. Jätteyr i huvudet =) Vid åtta i morse när jag gick upp på toaletten så gick jag rätt in i väggen. hah.. sen vid tio med.. nu börjar det dock bli bättre.. Men drar fint åt höger när jag ställer mig upp.

Här kommer det ingen bebis iaf.. Men Arnout har ju talat om att de har tid att komma nästa helg så vi får väl vänta en vecka. lol..

Bart är i skolan idag med. Han lär sig så mycket så..  Men Lava trodde iaf att han behöver lite mera träning innan han kan läsa någon godnatt saga.. haha =)

Vad ska jag göra idag då? Skulle ha gjort julskinka med Farmor men hon är förkyld och har ont i halsen så hon vågar inte hälsa på mig ifall hon smittar mig. Så vi ska göra det på måndag eller tisdag istället.

Har ingen som är ledig som kan hälsa på heller. Kan ju iofs vika in tvätt. Dvs alla trosor/strumpor som ligger på gästsängen. Men NEJ. Ingen lust alls.

Snöar gör det ute med..

Torsdag eftermiddag.

Har varit på arbetsförmedlingen med Bart.. Han avlustade sin e303 period med Gisela och sen ville hon att vi skulle gå ner och registrera honom på arbetsförmedlingen. Gick ner, tog ett nummer, fyllde i allt vi kunde på datorn och det blev våran tur. Träffade världens BITCH! Ringer Gisela. Vad menar du att jag ska göra med honom? Han  kan ju inte ens prata svenska, han har någon tjej med sig som översätter?!?! Kärring.

Nu så har Bart möte på onsdag nästa vecka och måste ta med sig sitt uppehållstillstånd igen, ett papper från sfi att han läser där etc. Fast vi redan lämnat allt till Gisela, men det duger inte!!!!!!

Blir man arg eller??

jaja det är som det är. Bara att gå dit.

Har även lämnat in mina papper till jobbet, om att jag är sjuksrkiven. Lyckades ju kopiera så att de fick sida 1 två ggr..

Nu har jag badat badkar och ska väl klä mig och sen ska vi iväg och titta på lucia firande med Viggo..

Torsdag morgon. Eller ja kanske förmiddag?

Det snöar ute..  Sprungit på toaletten lika många ggr inatt.

Bart sover superdåligt.. Sen skyller han det på att jag går på toaletten. Jag tror det beror på att han är nervös. När jag kom tillbaka från ett av alla mina oändliga toalettbesök inatt så hade han lagt sig på min kudde som jag har benet på så när jag försökte ta tillbaka den lite försiktigt genom att dra lite i kudden vaknade han och sa "vad är det, vad är det?" Han vaknra ALDRIG på nätterna. hahha..

Jaja. Ska dricka mitt te, diska, och sen ska jag duscha.. Ska till arbetsförmedlingen med Bart och sen så kommer Emma och hämtar oss före fem idag. Viggo har lucia firande på dagis. Vi måste ju gå o titta.


Pink Floyd - Wish you were here.

Onsdag kväll

Jag har världens fulaste julgran!!!!

Onsdag efter lunch.

Ska iväg till öb med forslund sen.

Har diskat efter lunchen och plockat in tvätten. Det suger att vara hemmafru ;)

Ska jag någonsin bli hemmafru ska jag ha någon som gör dessa saker åt mig så jag kan ägna mig åt viktiga saker som manikyr, pedikyr, solarium etc ;)


Dagens musik..

http://www.youtube.com/watch?v=fAeSwzkmCPY

Viktiga saker.. Vill åka till köln i februari men går ju inte. Men nästa år.. Alltså 2010 =) Då får vi åka igen. Svärmor barnvaktar..

Onsdag förmiddag.

Ja. Har sprungit på toa mellan en gång i timmen och en gång varannan timme inatt med men däremellan har jag sovit jättetungt!!

Forslund skulle ha kommit över egentligen men hennes pojke blev sjuk och nu känner inte hon sig så pigg heller så de får väl bli någon annan dag. .

Var och färgade håret på Emma igår.. Men före det var jag och Bart på hälla. Köpte julklapp till faster och en klänning till mig på Lindex. Det är inte en mamma klänninng men jag får plats i den nu så jag kommer garanterat få plats i den på jul och nyår även om bebis har kommit eller om inte bebis kommit.

Har diskat här på morgonen. Dricker nu te och äter ett päron. Ska snart vika in tvätt tänkte jag, kanske borde duscha också. Bart glömde sin lunch hemma så han kommer hem och äter lunch.

Funderar på om jga ska klä min julgran på eftermiddagen när han är i skolan igen.

Har försökt få tag på Anna-Karin. Hade velat fika med henne på stan men hon vägrar ju att svara så..

Tisdag.

Mycket trött. vi la oss vid tolv igår och jag somnade nog inom en timme iaf.

Var på toa kvart i två, kvart i tre, fyra, halv sex, vid sju, vid åtta och sen vid tio eller nå liknande.. Blähä. Suger att kissa så mycket.

Sofia har varit här med sin sötnos idag och druckit te så man fick lite sällskap iaf. Nu dricker jag mera te och spela bubble bobble eller vad fan det heter till nes.
Skulle nog behöva ta mig till hälla idag med. Har lite saker ja skulle behöva handla.. Får höra vad han säger när han kommer hem.

1 timme och en kvart kvar sen kan jag åtminstonde börja laga mat.

SUCK!

Måndag eftermiddag.

Nu har vi träffat denna läkare igen. Han påminner lite om en björn. Jättetrevlig. Gjorde vul och vanligt ul. idag.. Igen. Vet inte hur många jag har gjort nu. Han ser ingenting som skulle kunna ge komplikationer vid en vaginal förlossning trots två placentor.. Han var nogrann med att påpeka att saker kan hända under förlossningar. Vilket jag givetvis förstår..

Han mätte barnet, dock var inte det den primära uppgiften men enl hans beräkningar låg bebisen på några +% och vägde förmodligen 3200 idag.. Normalt 3055..

Han sa även att han såg att bebis låg långt ner och kunde nog komma när som helst. Det är ju givetvis relativt men skulle vara skönt.

Fick mina sjukskrivningspapper. Så nu "tjänar" jag lite pengar på det. Han kunde ju inte sjukskriva mig från och med den 16/12 eftersom jag var där idag.

Så jag är sjuskriven från idag. Normalt skulle jag få hp till 15/12 sen ta semester eller fp.

Nu har jag hp tills igår. Karensdag idag. Sen får jag väl 13 dagars sjukskrivningspengar från min arbetsgivare och 4 från försäkringskassan om inte bebis kommer tidigare. Det innebär att jag "tjänar" fp och semester dagar ju eftersom jag inte behöver använda dom.. Skönt! =)

Varit till chefen med papper och även varit till försäkringskassan så det inte blir strul.

Bart skulle köpa sig ett mario cart till sitt wii i helgen men hittade inget. Idag hittade han ett på game på stan. Kostade 499 kr men var dock begagnat. Men ok.. När de skulle plocka fram spelet så var det trasigt! =) Så Bart fick ett nytt mario cart med ratt plus den begagnade ratten för 499 kr =)

Nu spelar han för fullt.

JAg tvärslocknade när jag kom hem från stan med honom.. Han har diskat och dammsugit och jag har inte hört ett dugg.

Väntar på att Emma ska komma med sina kids. Dricka lite te och sen ska vi gå på hälla. Gör mycket ont i höfterna men blir ju inte bättre av att sitta still! =)

Måndag morgon.

Fan vad dåligt jag har sovit inatt. På dagarna kan jag somna hur skönt som helst...
Och nej, det spelar ingen roll om jag sover på dagen eller inte. Jag kan inte somna på kvällen när jag lägger mig. Känns som om jag tittar i kors nu.

Har precis duschat och sitter och dricker te. Ska snart köra upp Bart så att vi kan klä oss och åka och träffa doktorn. Egentligen ska vi ju bara träffa honom för att prata sjukskrivning men nu har vi tusen andra frågor med. SUCK!

Hoppas iaf mina kläder är torra.. Annars tänker jag gråta.

Nintendo wii

Haha spelar bowling med min karl. JAG VANN!! =) Okej.. en gång av typ sex eller nått. Men iaf =)

Shit hel stel i höger arm o axel. Kommer ha träningsvärk i morgon.

Tror nog alla borde ha ett wii...

Suck tiden går så sakta =) Men börjar få ihop lite planer för nästa vecka.

Dr i morgon. Sen ska jag kanske klippa mig med Emma, Sofia kanske ska komma över, Holm kommer på torsdag sa hon och Forslund kanske någon dag..

Sen ska farmor komma och göra julskinka med mig, ev på torsdag kväll. Hon ska ta hand om systers katt måndag - onsdag för de ska på studiebesök till hennes svärmor och hennes karls farmor tror jag det var :)

Lördag.

Vi har Tom på besök i helgen vi. Mycket trevligt. Igår så drack pojkarna vin och sen försvann de ut på krogen. Kom inramlades vid halv tre och Bart somnade väl vid fyra och jag och Tom satt och snackade till runt fem.

Idag har vi varit på stan och ätit lunch. Skulle handla en ny vardagsrumsbordsduk eftersom pojkarna rökte vattenpipa igår och kom på den brilijanta idén att de skulle lyfta upp kolet som givetvis föll i bitar.. =) och brände hål i min duk.

Jag fick en julgran idag iaf. Inte jättefin men den duger. Den står på balkongen och väntar på att få komma in..

Bart köpte sig ett wii så pojkarna spelar för fullt här i vardagsrummet. Själv ska jag nog sova snart ...

Stulit av Jenny.

Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna.
3. Meddela de utmanade på deras bloggar.

8 favoritprogram

1. Desperata husfruar
2. Greys Anatomi
3. Ja
4. Nu
5. Vet
6. Jag
7. Inte
8. Mer


8 saker jag gjorde igår

1. Diskade
2. Lagade mat
3. Badade badkar 2 ggr
4. Hälsade på farmor och farfar
5. Satte i bilklädsel i bilen
6. Somnade nog före 12. jihaa.
7. Åt godis. Tyvärr.
8. Spelade wow.


8 saker jag ser fram emot

1. Bebis
2. Faktiskt besök av Tom i helgen.
3. Åka till Indien igen.
4. Åka till Belgien nästa år och träffa mina älsklingar.
5. Få flytta härifrån.
6. Sommar igen.
7. När vi har bättre ekonomi :)
8. Tänker jag inte nämna här


8 favoritrestauranger.
1. Indian Spice (Goa)
2. Spicy Hot Västerås
3. Den där resturangen i Wieze???? =)
4. Där man kan äta potatis i Antwerpen.
5. sen
6. vet
7. jag inte mera
8. Jo napoli pizza i Malung.


8 saker på min önskelista.

1. Att vi är friska och att bebis e de.
2. Pengar
3. Presentkort på massa resor
4. Att hans föräldrar kommer, annars blir han ledsen.
5. Få flytta
6. Att jag får träffa mina älsklingar snart. Både här o där
7. Vet inte.

8 personer jag utmanar: Ingela, Anna-Karin, Camilla F, Emma, Idabus, Sen vet jag inte vilka som mera läser min blogg och har bloggar..

Jaja.

Stan.

Har man ett  tråkigt liv så har man


Jag är tjock.

Jaha. Då så har jag varit hos BM. Hon tyckte att jag verkade upprörd över alla svar jag har fått så hon ringde specialist men fanns inga lediga tider. Har tid på måndag så får vänta till då.


SF mått fortfarande 34 cm. BT 140/90. Usticka blank. Hjärtljud 152. Trodde de var en livlig bebis och hon trodde inte att den skulle vara jätteliten när den kom ut.


Fick även väga mig. Dock tänker jag inte skriva vikten här för jag fick en chock. =(=(


Jag sa att finns de risk för komplikationer vill jag ha snitt.


Fick ny tid den 15/12 och jag sa jag hoppas jag inte har fått ngn bebis då. Hon sa jag vet inte. Det verkar ju lite diffust allting just nu..


Ja då så..

Hon sa att hon förstod att jag var upprörd iaf.


Tisdag.

Dagarna släpar sig framåt. Igår så var jag iväg till Hallsta med Emma. Plockade upp Piia och sen iväg till Åsby. Hittade en bebis filt jag köpte så nu är Bart lycklig. Hittade ju en i fredags jag blev förälskad i och köpte men han var inte så glad, det var ju inte fleece?? Nu har han fått en i fleece och en orange groda.

Vad gjorde jag mera igår? Tittade på mina bastanta svullna ben, sov middag, gjorde hemgjorda köttbullar, städade lägenheten. Ja mycket givande.

Dock kunde jag inte sova på kvällen igen så efter en timme gick jag upp, tog en tablett och la mig en timme senare så idag är jag lagom groggy.

Har diskat från igår och dricker te just nu. Ska snart duscha och vänta på att Bart kommer hem. Han började på sfi igår. På bäckby. 3 personer i hans klass, han en från irak och en från lettland. förhoppningsvis blir studietakten lite högre ifall de bara har tre elever :)

Ska till BM idag. Har en lång lista med frågor. antingen får hon besvara dom nu annars får hon boka in en läkartid. Herregud så mkt tjaffs de ska behöva vara..

Tycker den lilla kan komma ut på söndag natt eller måndage morgon. Låter alldeles perfekt i mina öron =)

Ja. Nej ska inte skriva något mera. Har ju inget vettigt att skriva iaf..