Äntligen lite tur

Äntligen vänder det lite i vårat trista liv.

Bart har fått låna lite pengar av sina föräldrar vilket har resulterat i att jag fått lånelöfte från banken och nyss ringde mäklaren (gabbe) och berättade att dom accepterat vårat bud så nu har vi köpt en lägenhet vi båda ville ha..

http://www.hemnet.se/beskrivning/hemnet/410753

Jag blir så glad så glad!! inflytt 1 juli.

finally!!!


Inte bloggat på länge nu ju..

Sist befann jag mig i Belgien. VI flög hem i tisdags morse. Flygresan gick jättebra. Började på flygplatsen med starbucks som svärfar bjöd på och sen vidare genom incheckning. Heaven satt i sin sjal och var så nöjd så. Väl hemma hann jag hälsa på både Karin och Cecilia.


På väg till flygplatsen. "file" runt bryssel.. Tog oss lång tid att ta oss framåt eftersom vi på denna bild står still.



Starbucks med Svärfar. Heaven sover sött.

Tog oss hem. Föräldragrupp i onsdags, lärde oss  om kvävningsrisk. Heaven fick smaka potatis och det var inte jätte populärt ;)



I torsdags promenerade jag ner på stan och  gick på myrorna med Emilia och lilla Lycke. Hem till Emilia på lunch. Heaven blev kinkig med fick låna Emilias ringsjal och jo då den passade damen utmärkt.
Vidare till Öppna. Ungen vägde 7500gram och var 65.5 cm lång.. inte illa. Tog med mig Karin och Keegan hem på tacos.  Sen sov vid. Heaven vaknar nu 2 ggr per natt. Igen. och är då vaken 2 timmar varje gång. Underbart är kort.

I fredags så arbetade jag. Det var underligt det :) Men jag vet iaf hur man gör. Årets löneökning efter löneökningen som alla fick var 300 kr så ingen jättelön. menmen.
På kvällen hände det inte mycket. slappade mest.

Igår så åkte vi till svanå med Nathan, Karin o Keegan. Heaven har haft feber några kvällar men inte mkt så vi tyckte det spelar ingen roll. Hon var kladdig i vänster öga när vi vaknade och så där såg hon ut halv tolv. Hon somnade i vagnen och när hon vaknade satt båda ögonen ihop på henne. Ringde sjukvårdsupplhysningen som sa att vi skulle avvakta. Hon somnade igen och vi ringde igen för då var ungen svullen i hela ansiktet med. Fick åka till barnakuten. Ögon inflammation, ev öroninflammation. Hon kunde ej se trumhinnan för hon hade vax i vägen. Återkom imorgon (läs idag) om det är värre så skulle de i sånt fall ringa efter en örondoktor.

Var mycket gnäll på kvällen. Hon sov dåligt. Fick Bart att ta henne. Jag sa när jag la mig klockan nio att kan du ta henne om hon va knar innan du lagt dig. Jag vaknade av att Bart smög ut ur rummet med en gnällande unge och vaknade igen klockan tre när Bart la ner henne och hon vaknade. Men då gick jag upp istället för Bart har fruktansvärd tandvärk så jag försökte amma ungen som inte vill bli ammad tills hon somnade. Hon sov vidare till nu när hon också vägrar o bli ammad fast det finns hur mkt mat som helst till henne.



Ute i solen med några vänner.  Dock blir Heavens ögon sämre o sämre.

i turnhout

Sitter hos Steff i turnhout. Har ingen aning nar jag uppdaterade sist.
Vi har varit och atit hos Barts van Wouter; flickvan Heidi o dotter Emma. Stoofvlees saklart. Heidi Robaar o Seth kom ocksa dit.. hem. sov// Det var i ons. I tors sa var jag o traffade Sandra o hennes dotter i Gent.. Hennes dotter vagde 4100 go var 53 cm lang o de behandlade henne som att hon fatt en jatte o inte en bebis o alla gnallde pa henne med.

Jag har talat om for min svarfar att han ska vara tyst och vad jag ansag om saken sa nu vagar han inte saga mera..

Fredag akte vi till oli pa middag. Stoofvlees: IGEN.. men men det ar ju gott iaf. Igar tog jag taget till antwerpen. Motte Helen i dendermonde. o Anette, Steff, Linnea ( en ny linnea) wendy o jenni i antwerpen. Shopping och middag. Dock blev Heaven trott mitt i min 22 euros middag sa hann inte ata klart :) men men.

vidare me buss till turnhout och nu sitter jag har i steffs sova medans hon roar Heaven.. Ska gora en flaska at Heaven sen ska jag duscha.

I fredags natt sov hon HELA natten...

Ja det var val allt.

Ja och tack for alla inlagg. Klart som fan att svarfar ska fa veta att han lever om han sager nagonting!!!!

var till ikea i fredags ocksa med svarmor. Jag hinner med en massa jag. Ikvall ska nog svfarmor vara barnvakt o vi ska ga pa resturang.

trevligt.

ingela jag kommer hem pa tisdag.

solarium

ett sant har min svarmor pa overvaningen.. Jag har nu anvant det tv ggr.. damn ja hatar dessa tangentbord. ja kommer at ngnting sa ja skriver mitt i texten... meter emma sa igar att heaven nog far en tand snart. tvattade hander, kande. jo nog e de vasst i overkaken.. sa kommer nog en tand snart..

jag alskar zeeman men de har jag ju sagt forut..
 


klanning 2 euro. byxor 1.79 cent och strumpor fran ett trepack 0.99 cent for tre.

Jag kanner att jag hatar det landet. Alla tjatar om att Heaven ar for tjock o far for mycket mat. Hon atr mer o mer ur flaska. Normalt 200 ml per gang.. Idag sa sov vi lange, hon ammades senare och fick en flaska med 120 ml ist for 200 ml kl 10. Nu far hon en till med 120 normalt 180. Da skaller svarfar for att hon far for mycket o Bart ar sur for att jag vill att hon ska bli tjock. Ska dom saga som bara ger barnen socker. Nej skitland.

ah ähahh

Ligger Heaven o säger i mitt knä o har gjort i 1½ timme.
Hon somnade halv åtta igår, jag la mig halv nio. Jag somnade väl kanske elva. Kan fortfarande inte sova. Hon  vaknade tio i tolv, bytte blöja, amma,  sov igen 1, jag somande väl kanske 2. Hon vaknade igen 4, bytte blöjja, ammades, flaska, men sova tänker hon inte. Hon tycker jag ska prata med henne. Sitter här i ett kolsvart rum och säger ingenting. Tittar inte enes på henne. Hon däremot blir jätteglad när jag tittar på henne och  ler för fullt...

Har inte mycket att tala om. Antingen har jag fått pollenallergi eller så är jag förkyld. Snoret rinner, igårnatt hade jag jätteont i halsen, kliar i ögonen, yr. blähä..

Fredagen gjorde jag ingenting.. Barts kompis Bart var här. Vi var in till Dendermonde och letade skor till mig och Bart men hittade inga. Sen käka vi tacos. Jag la mig tidigt för att sova och Bart åkte till en vän.

Lördagsmorgonen åkte jag och Heaven till  Dendermonde och träffade Helen.. Traskade omkring ett tag. Hittade en kjol på C&A ja fick lov o köpa.. Drack kaffe och sen hem. Mådde inte bra så gick och la mig och sov. Låg i sängen 3 timmar.. Sista gången jag tittade på klockan innan jag vaknade så hade jag legat där i 1½ utan att kunna somna.

Hur gör man för att sova egentligen?

Svärmor är i Bredene igen så vi ska åka dit nu när Bart vaknar.. Förhoppningsvis ska jag och Heaven sova en timme till först.


skärtorsdan

Idag ska man flyga till blåkulla. När jag säger det vet inte Bart vad jag pratar om.

vAd har vi gjort?? I måndags kväll var vi till hans bror och grillade.  Tycker fortfarande det känns konstigt med grillat kött, sallad (dvs ruccola och rivna morötter), majonäs, grillsåser och bröd.. inge potatis, potatissallad, pommes eller liknande =) måste lära mig. Skulle ha åkt till Bredene eg men att Heaven var så ledsen så vi åkte hem och sov. Åkte dit i tisdags morse.

Stor "husvagn" de har.. Men kallt att sova.. Heaven hade på sig body, pyjamas, s trumpor, mössa, två 4ggrvikta filtar ochv vantar och var endå kall när hon vaknade =) menmen man blir härdad.
Var ut på mera shopping på zeeman. Heaven fick pengar av barts farmor, mormor och morfar och hans farmor systser till henne så köpte en my little pony handduk o ch lite mera smått och gått på zeeman. Jag älskar zeeman!!! så är det.

Har fått en hel kartong med  kläder av hans bror också nu..

Igår så följde med svärmor, Noah och Kenzo till oostende. På apoteket hade de nan ha 1 så jag frågade om pris. jo 17.5 euro per förpackning. i sverige 8 euro. Jag handlar med mig från Sverige. Köpte lactulos till liltjejjen och gav henne hälften av den rekomenderade dosen så nu har hon iaf bajsat.

Hem igår.. Jag körde, mkt bilar. Man är inte van längre. Bart åkte till Tom, jag la mig tidigt och sov.Nu sitter jag och väntar på att Bart ska bli klra så att jag kan klä på mig det sista och sen ska vi åka till st niklaas..

mandag..

Vi borjar med igar. Kan inte komma ihag allting jag har gjort sa har i efterhand men vi akte iaf pa besok till Heidi och Robaar nar vi vaknade damn deras pojke Seth ar stor. han har storlek 104 i klader och ar ett och ett halvt ar...  massa tjejsnack med heidi.. supervader. akte vidare darifran til antwerpen for att halsa pa min heidi.. fick aven traffa hennes van koen.. At supergod mat och se hemat..

Heaven somnad vid tio, vaknade tio over tre, at, holl sig vaken till tjugo over fem, somnade igen och vaknade atta, la henne bredvid mig och vi sov till tio. Sen tog Bart henne och jag sov till halv tolv.

Akte pa tur till aalst och shoppade lite till. Hans farmor 'meter emma' aven gav Heaven 10 euro for att kopa glass. Ska ner till deras husvagn vid havet i morgon. Men eftersom hon inte kan ata glass kopte vi en my little pony filt till heaven och ett par sommarbyxor.

Heaven slappar med sin pappa nu. Jag har lagt upp bilder pa bilddagboken och strax ska vi aka till hans bror och grilla. 19 gradre varmt idag..

Belgien.

3 april.


Jag vet inte när jag kommer få tillgång till internet så det är lika bra att jag skriver en blogg i notepad som jag sen kan lägga ut..
Heaven vaknade halv sju och tyckte att det var dags att gå upp. Själv var jag jättetrött så klockan åtta väckte jag Bart som tog Heaven och åkte till maxi och köpte frukost, lunch och middag. Massa bröd ;) Men då hade vi mat med oss iaf.
Åkte mot Arlanda runt halv tolv. Vi tog oss till Enköping sen blev Heaven ledsen, fick stanna och amma lite. Framme på Arlanda gick allting supersmidigt. Heaven satt i sjalen och var nöjd med det mesta. Fick 200 ml ersättning, amma. Somnade när vi satte oss på flyget, vaknade när vi landade. Var sedan vaken tills vi kom hem till hans föräldrar.. Hans pappa kom och hämtade oss.. Hem till hans mamma där även hans farmor Emma var.. Bart åkte iväg och köpte pommes och zateken?? (stavas de så??) till mig och pommes och stoofvlees till honom... och majonäs.. så klart.. In i hans farmors hus.. Där vi nu ska tillbringa 2½ vecka och jag ska fundera över ifall jag vill bo här eller inte.

Runt 21 kom Tom, Robaar och paranoia Bart.. Oh damn, he is still paranoid :) lol. Heaven somnade vid nio.. I "sin" säng.

Huset är är väl så där. Stort vardagsrum som hans farmor även har matsalsbord i, sovrummet där vi sover och badrummet.. Finns ett litet krypin med tvättmasin som gränsar till vardagsrummet, sen kommer man som till en inglasad veranda och sen till "köket", well där det finns spis, skafferi och kylskåp och frys..
Skulle vi ta över så behövs nya tapeter överalllt. Badrummet behöver nytt kakel. ma nbehöver slå ut väggen från den inglasade verandan och göra ett kök där. Ett riktigt kök..

Sen finns en liten hall. Smal trapp och på övervåningen 4 rum. 2 halvinredda, 2 som inte är inredda i över huvud taget. Så mycket jobb.

Vi har garage här och vi har en trädgård. Vi har nära till barnvakt. För tillfället känns det som en bra idé..
Men som sagt, vi väntar tills efter sommaren och ser hur det går då.


4:e april.
 
Jag gick och la mig vid 22 igår.. Trött!! Svalt och skönt är det ähr iaf.18 grader inomhus om vi inte slår på värmen.. Vilket vi inte tänker göra. Dock så var det V A R M T.. Vi hade vintertäcken i sängen och av någon anledning tyckte Bart att vi skulle vara närgågna när vi sov. Vi har en dubbelsäng och av den hade jag kanske 50 cm.
Heaven vaknade halv fyra, ammades, åt ersättning, ammades och sov sedan vidare till nio. Då gick jag och hon in till svärmor och drack kaffe. Väckte Bart vid tio.
In till svärmor igen så han kunde dricka kaffe. Gav Heaven ersättning och sen vid kvart i tolv åkte vi till Dendermonde..Nu har jag handlat. Fick ju pengar i julklapp så har gjort av med 120 euro idag..

Två kjolar till mig, två tröjjor (topar), ett par badshorts till Bart, ett par inomhustofflor till mig, present till Cecilias bebis och MASSA kläder till Heaven. Zeeman är lätt min favoritaffär. Bodys för 1.99euro. Sen är ju inte kvaliten den bästa men spelar det någon roll?? Hur länge ska hon använda sakerna lixom.

Släppte av svärmor hemma och så vidare till Barts meme och pepe.. (mormor och morfar). Där var även hans moster. Champagne korkades upp så Bart fick väl i sig några glas innan det var dags att åka vidare hemåt igen.

Nu ligger Heaven och sover middag i sin säng och jag ska plugga nederländska. Bart är inne hos sin mamma för att Debby, Noah och Oona är där. Jag ska gå in dit när Heaven har vaknat igen. Hoppas hon sover iaf 20 min till. Det behöver hon skruttan..


5:e april.


Jodå, hon sov i typ 10 min igår, sen vaknade hon och var ledsen, somnade om i kanske 10 min. När hon vaknade andra gången så gick vi in till svärmor istället. förrätt. Kex med olika röror och musslor. Blähä för dessa musslor.. Varmrätt pommes och stoofvlees för mig, meter Emma och Debby och för resten kanin och sås..
Damn Oona var stor. Jag har inte sett henne sen juni förra året tror jag, då var hon 6 månader. Nu var hon en stor tjej med lockar i huvudet som kunde gå. Bart var lätt chockad.
21:a augusti åker vi på semester med hans bror och de har nu börjat prata om ifall vi ska åka till alperna nästa år. Debby och Yvan åker dit varje år och nu åker de dit nästa vecka med 2 av barnen. Nästa år ska alla tre följa med och vi skulle ta med Heaven och svärmor skulle följa med som barnvakt. Ja vi får se helt enkelt..
Heaven somnade i sin vagn i köket igår men vaknade och var ledsen. Det var nog för varmt.. Man har ju bara värmen på i de rummen man är och när vi sen var massa människor så blev det mycket varmt.

Jag gick in till oss vid vid halv tio, tio sov Heaven och halv elva eller så la jag mig. Hon vaknade vid tio över ett. Ammade, 120ml er sättning, ammade och sen sov vi. Under den tiden kom Bart tillbaka hit med.  Han stannade i sin mammas hus igår.

Nu har vi fått problem.. Vet inte riktigt hur vi ska göra.
Vi får hans farmors hus gratis om vi vill..dock måste vi ta ett lån.. Tillräckligt för att renovera huset, som skall betalas på 20 år så vi ska slippa betala skatt?? Ja dessa underliga regler.. Sen så ville hans mamma att vi ska betala hans bror 250euro i månaden eftersom vi får huset gratis. Det huset är nog säkert värt mellan  2 - 3 miljoner iaf.
Vi behöver inte flytta hit nu. Men gärna bestämma oss snart. Hoppas vi kan vänta tills efter sommaren. För om vi vill ha det så hyr de ut det något år så vi kan bo i Sverige.
Ska prata mera med karln idag när han har vaknat.

Bart vill bo i Sverige sa han inatt. Men han har drömt om att köpa sin farmors hus sen han var barn. Som sagt hela huset behöver renoveras så vi kan ju få det precis som vi vill ha det, sen bara låna pengar till renovering.. Inte till huset också..
Hans bror ville jättegärna att vi bodde här eftersom han är Heavens gudfar och vill kunna tillbringa massa tid med henne.

Det enda  som eg är problem är ju min mamma som inte vågar flyga. Jag funderar på hur man kan ordna det. Förmodligen så kanske jag borde ta henne med hit med bil i sommar så får hon åka buss hem. När hon är på semester alltså.. Sen så kommer jag ju förmodligen sluta jobba som ssk. Kan jobba här när jag pratar språket. MEn att man har inte lika mycket rättigheter här. Men självklart tänker jag ge det ett försök.

Fan, det här är svårt. Bor vi här så finns det inga sjöar och ingen skog för Heaven. Däremot finns det hav.. Men vi kan inte åka dit varje dag..

FAN fan fan!

Jag menar det är ju viktigt för Bart och så. Ja vi får se. Jag har sagt att visst, kanske.. Men inte nu. Måste jobba lite mera som ssk först. Sen i sånt fall bli gravid igen, få nästa barn i Sverige och sen tillbringa min föräldraledighet här, då kan jag plugga språket här samtidigt. Sen måste jag gå med i facket så jag kan utnyttja e303 och stämpla i tre månader så jag inte måste börja jobba igen.

Men hur ska jag träffa andra mammor? Gå med i svenska kyrkan eller och börja hänga där. j ippie! eller inte. Helen i Opwijk kanske iofs vill ha barn snart och Anette. Så ja.

Nej nu undrar jag om inte Heaven sover igen. Ska ta och försöka sova lite mera. Klockan är bara 07 och jag är jättetrött. Kunde inte somna om inatt för jag låg och funderade om ja vill utvandra på heltid. De bästa vore om de fick hyras ut så vi fick något år på oss att tänka.
Bart sa även att om vi flyttar hit, renoverar och sen flyttar till Sverige igen så kan vi nog hyra ut det för runt 1000euro i månaden. vilket skulle täcka alla lån etc..

Ja.. Vad ska man säga. Bart sa roliga saker om hans vänner igår med,saker jag aldrig trodde han skulle säga =)

Nu är klockan nio och vi är vakna igen. Bart drack nog lite för mkt med sin familj till middagen igår så han lär väl sova en stund.. Men tänker väcka han sen och skicka in honom till sin mamma med Heaven så att jag får sova lite. Jag har placerat henne i en stol här bredvid mig så att hon har någonstans och sitta. Har ju ingen babysitter här men har bett att få låna Heidis.


Flyger till Belgien idag.

Ska bli skoj och se hur lilllfickan reagerar på det.
Jag tror minsann vi ska flyga till Belgien varje dag. Bart vaknade av henne halv åtta, då hade vi varit vakna sen tjugo över sex.. Han gick upp med henne, åkte till affären, gjorde frukost.. Great. Jag sov till tio i tio =)
Han är så glad här han, vi ska ju på semester. Jag sa igår men du ska väl hem. Hem sa han, det här är ju hemma.

Allting är packat, jag ska bara duscha och klä mig sen ska vi åka. Incheckade är vi också redan ifall vi har en gnällig dam i bilen på vägen. Hon ska få sin ersättning 1130 tänkte jag och sen åker vi. Då har hon fått ersättning två ggr idag redan och borde klara sig på bröstmjölk tills vi landar.

Ni får ha det bra alla.
Vi får väl se om jag orkar uppdatera eller inte när jag är borta. Kommer nog använda svärmors mobila bredband.


Gårdagskvällen.

Var jättetrevlig. Mycket gott med tacos, massa öl för pojkarna och rödvin för flickorna. Ja inte för mig, tycker inte om och jag var tvungen att köra hem.
Det är så mycket trevligare att umgås med folk som pratar engelska.. Fast Bart kan prata svenska, det visade han på ams i torsdags. =)

Jaha, dags och flyga i morgon då.. Hur ska det gå? =)



Stulen av Emilia..

Oh nej, jag behöver inga kommentarer om att dom är smutsiga. För de mesta barn stoppar i munnen kommer bli smutsigt eller vara smutsigt. Så nej.

Av någon anledning får jag inte centrera min blogg. Men det är som det är. Skulle vilja ha en ny där jag kan lösenordsskydda vissa inlägg, men då så måste jag ju flytta med den här på något sätt.

Damn i´m busy in belgium.

April.
3:e landa 18:30, ta oss till Wieze, sova.
4:e familjemiddag
5:e Äta middag hos Heidi i Antwerpen
6-8:E Hänga i deras husvagn vid havet (Oostende) med svärmor och syskonbarn.
9:e Hem till Anette i St Niklaas efter 12:00
10:e middag hos Wouter hans flickvän Heidi och deras dotter Emma i närheten av Mechelen. (har aldrig träffat dom, men dom fick också barn i december). Ev att Heidi och Robaar och deras son Seth kommer.
11:e Dejta Helen i dendermonde
18:e Träffa mina kollegor i Antwerpen och sen sova hos Heidi eller Steffanie..

Men vi ska hinna:
Hälsa på hos Tom.
Hälsa på hos Oli.
Hälsa på hos Jurgen.
Hälsa på hans mormor och morfar.
Hälsa på i hans brors nya hus.
Folk ska hälsa på oss.
Heidi G ska komma till Wieze.
Jag ska äta middag med Heidi T.
Ska träffa svenska Sandra med dotter Emma i Gent när Bart och Tom ska dit och handla.
Jag och Bart ska ut och äta middag själva.

Ja det var väl ungefär allt.. Hur ska vi hinna?? Vi skulle behöva vara där dubbelt så lång tid.

tacos idag.

Vet inte när jag skrev sist =)

i måndags var vi till öppnaförskolan för föräldragruppsmöte på förmiddagen. Pratade lite om hur man introducerar smakportioner. Käkade kinabuffe på stan jag och Bart. Ut till arver. Vi har fått de räcken som skulle varit till bilen om vi hade haft skenor på den. Nya är beställda och jag hade fått sms idag att dom fanns att hämta ut.
På kvällen åkte vi hem till Peter o drack kaffe. Mycket trevligt..

Igår då?? Vad gjorde vi igår. Följde med Bart till ams och träffade på en mycket mycket trevlig karl.. Han hade fått en manlig handläggare och mannen var trevlig. Så schysst med lite positiv energi omkring oss.. Åt lunch med Emilia, baby Lycke och Cecilia på chicco. Hur god tortelini som helst. Nu är denna månads äta ute budget slut. Vad gjorde vi igår kväll?? Det har jag då ingen aning om..

Idag var jag helt slut, kan inte sova. Först till barnläkaren med Heaven. Sen när Bart vaknade sa jag bara jag måste sova, du får gå ner på stan och lämna in papprerna till soc. Vilket han gjorde. Bara det att soc var stängt idag sa han. Jaha ja det var ju värdelöst, det innebär promenad ner på stan i morgon med. Så nu har jag sovivt i 2½ timma till, känns iaf inte som jag har sovit någonting. Känner mig som en stor tjock koloss bara.

Nu ska vi hem till Emma och Daniel och deras babypojk Albin. Ska äta tacos tillsammans med dom och Karin, Nathan och Keegan. Blir nog säkert trevligt.