Utdrag ur föreläsningar för sjuksköterskeelver år 1936

  • Sjuksköterskan skall iaktta varsamhet vid öppnadet och stängandet av dörrar.
  • Hon skall gå med hurtiga, tysta, lätta bestämda steg coh aldrig använda knarrande skor.
  • Hon skall tala med låg tydlig stämma, icke viska utom i särskilda fall.
  • Har hon en ledig stund bör hon sitta ned hos patienten, dock ej på patientens säng.
  • I sjukrummet skall sköterska vara aktsam och ej stöta mot något.
  • Hon skall sätta ifrån sig allt varsamt och tyst, detta är lätt om hon tar med ena handen udner föremålet och känner efter avståndet medan hon sätter ned ena handen först.
  • Sjuksköterskan bör enligt stadgarna vaka över att det inte ligger mer än en patient i varje säng.
  • I förhållandet till läkaren har sköterskan underordnad beroendeställning.
  • Hon skall vara hövlig, hänsynsfull, tillmötesgående, strängt disciplinerad, detta sistnämnda även om läkaren visar mycken vänlighet och förtroende.
  • Sköterskan bör, då hon tilltalas eller talar med läkaren, resa sig upp och ej förbli sittande eller intaga en självsvådlig ställning.
  • Även om skötersna har mångårig erfarenhet, får hon aldrig mot läkaren öva någon kritik eller komma med invändningar, ty hon är ex vuxen att följa hans arbte och känna skälen för hans handlingssätt.
  • Sköterskan bör värna om det förtroende patienten hyser för läkaren och får aldrig inför patienten förvåna sig över läkarens ågöranden.
  • Vilken skada vore det ej om patientens förtroende till läkaren bleve undergrävt.
  • Sjuksköterskan skall i sitt arbete: Alltid finnas - aldrig vilja synas - aldrig vara ur vägen - aldrig i vägen.

dvd

Vi skulle kolla på shrek 3 här på jobbet men icke.. Finns ingen strömsladd. Värdelöst. Men vi har chilinötter... Tamara är ju så söt. Skickade sms att jag ville ha jordnötter.. :) och så köper hon med chilinötter.

Sov till kvart itre idag. Gick upp och då ropar emma NEEEJ gå och lägg dig igen. Lava vill väcka dig. Hoppar upp i sängen och så kommer Lava och hoppar på mig.
Ner på stan och så klipper vi oss, nu är vi minsann platta i huvudet. Handlar subway smörgåsar, till min lgh och hämta kläder och sen hem till Emma, äter och sen sover jag igen. Vaknar av att Lava hoppar på mig.

Nu jobbet igen.
Mera att göra inatt men då går natten snabbare.
har messat med D.. Galet... Men men.

Kvinnor och män

tänk vad man tänker olika, har olika syn på saker.

Hur ska man få ett förhållande att fungera när man inte ens kan prata? Ja jag jobbar natt, då har man djupa diskussioner. Bra nattgäng inatt iaf. Jag, Tamara, Hanna och Sanna. Helt okej. Hoppas att natten flyter på bra. Är mycket trött idag.

Väntar på att ett antibiotika ska bli klart nu och sen ska jag läsa lite i min bok. Brustna hjärtans cafe. :)
Fick mail igår, min dator är försenad till den 24 september =( Drygt. Men den kommer när den kommer.

Fick en ny kamera gratis. Eller ja fick tillbaka så mycket jag hade betalat för den och fick lägga till 200kr för att kunna köpa en ny...

Hade jättekul med Arnout och Frank iaf.
Tack Arnout!!! Du är så bra!

crazy

Igår tömde vi min lägenhet. Känns skummt, sålde den även. Aldrig haft så mycket pengar på mitt konto förut.
Tog sen tåget till Malung. Shit så kissnödig jag blev på bussen mellan borlänge och malung, när vi kom till ytter allsvettades jag och mådde illa så ja fick hoppa av och sven fick köra mig ner. Pizza på napoli, in på hemköp Upp till arnout o korka upp.

Jätteskönt o bada. Vi satt i och snackade hur länge som helst men sen fick arnout gå o sova han började jobba sex i morse.. Inte jag. Jag jobbar natt.
tåget hem går fem i tre och jag vet inte hur jag tar mig ner till malung, börjar få lite ångest.

Funderar även på att gå ocvh försöka väcka "frank" och se om han ska med o käka.

Uppdatering

Vad händer i mitt liv då. Arbetat hela helgen. Suck :) Arbetade idag med och det var K A O S.. tur att mava kan arbeta trots att det är så.
den avd vi delat med i sommar tyckte tydligen det var en bra ide att börja storstäda sköterskeexpidioterna och koppla ur alla telefoner, datorer o faxar. Jaha, hur samordnar man saken då är frågan? SUck var nog en bitch idag. Men det får folk ta. Man inte le jämt..

Flytten då. JA de går segt. jag kommer ingenstans. har varit i väg till brödet o återbruket med lite tjaffs nu... Men mkt kvar. Tar ju aldrig slut. Ska köra massa i morgon. Ska även sälja lägenheten i morgon.. Tungt men blir nog bra..

Min kamera då?

Ingen vet var den är någonstans. Ringde förra veckan och de skulle ringa upp men har inte hört något så åkte dit och han kan inte svara så de ska ringa i morgon om ja kunde få en lånekamera och jag talade om att det gick inte för jag flyttar utomlands så vi får se om de hinner skicka tillbaka min gamla oreparerad eller om de hinner ge mig en ny gratis. Vi får väl se.

Varit på tur med mamma. Upptäckte något i hennes öga så nu är hon livrädd. Ska ut på tur med Emma snart.

Malung eller inte malung i morgon? Det är frågan.

Beror dock på hur mycket jag hinner göra idag och i morgon.

Ja kram då alla. Ska väl uppdatera mera någon annan dag när jag har något vettigt att skriva.


Man tager vad man haver när man har packat :)


Hej hå i de blå....


party party...



Jag och syster T

Arbetar ihop idag. Går så fint så. Men jag är så seg. Orkar inte arbeta eg.
Ska på sim date med Viggo efter jobbet och sen ska jag försöka packa ner så mycket jag bara kan i min lägenhet. Måste bli klar så jag kan flytta allting på söndag och sen så jobbar jag dag i morgon igen. SUCK =(
Mår illa också. Har ev magkatarr.. .Nu är det inte många dagar kvar..

Ska jag gå på klassträffen eller inte. Eller ja återträffen. ?

Sliten.

Tung dag igår. Slutade jobba halv fyra, hem, sov 30 min. Till Max med Emma och mötte Arnout, "frank" och Malin. Hem till mig och förfestade. FAnns inget att dricka i så jag drack ur en nappflaska o de ur skålra de hittade som ej var nerpackade en. Kvart i åtta kom mamma och hämtade oss och vi åkte ner på bill och bob.. Var jag, Arnout, Malin, "frank," Syster, Monika..
Sen kom en massa mavafolk dit också. Linus kikade förbi med ny flicka. Trevligt att se han, fick ju en drink så ;)

Ut på bmb. Hade hur skoj som helst. Drack alldeles för mkt. Står i schalgerbaren när "frank" kommer med champagne. Kan det bli bättre? Tänker inte ens skriva allting som hände här.
Något som hände som var mindre kul var att jag stod framför frank som ramlar och drar mig med såj ag ramlar med ryggen mot honom så att jonathan sätter foten på mig och jag knäcker till nacken. aj aj.

Hem.. Först till mcd och subway. Hittar varsin taxi.

Hemma tjattras det halva jävla natten.. Samtal som ej nämns här. Lol..

Upp tidigt när oflk tyckte man skulle vkana, iväg och lagade bilar och sen jobba..

Well endast några dagar kvar nu.

Byebye. Jag lägger in kort så fort Arnout har skickat.

minsann

Sitter på jobbet. är koordinator. MAVA personalen har varit på utbildning så det är jag och avd 10 här. Känner mig lite ensam men ska väl gå bra. Klockan är ju nästan sex så att snart måste de ju vara klara.
Ringde till siba om min telefon idag och de vet ingenting om den. Kan man få bli lite upprörd eller?
Belgaren befinner sig i nordkap eller nått sånt. Säkert jättefint där .
Skulle gärna prata några ord med D men nej nej nej går inte.
Alldeles tokbakis drack vin med emma igår och pang så var jag apkalas.. hahaha.. sovit dåligt och vaknar och ingen är hemma.

men men
hejdå


illamående

hade ett långt samtal med Elinor igår kväll. Hela 47 min och hon var knall. Lol :) Hon kommer nog ha himla skoj nu med sitt nya studentliv.

*älska*

Visst är hon väl underbar? =) Man ser riktigt hur hon njuter av sitt nya liv som politiker. lOL. Sitter och väntar på att min morfar ska komma och hämta mig. Vi ska åka till återbruket med lite kartonger. Det tar ju aldrig slut här. Jag har hur mkt skrot som helst. Men nästa vecka ska jag göra en kraftansträngning och tömma allting.

Jag kommer sakna Elinor och Malin och emma och mina kollegor och Emmas barn och min familj. Men jag kan ju allitd flytta hem igen och alla är ju så säkra på att ja gör det så ja börjar ju nästan bli säker själv.



Men tycker ju om min belgare. Ja vi får väl se vad som händer här i livet. D är konstig iaf. Mkt konstig man. :) hahahahaha.
Suck inte många arbetspass kvar på mitt jobb nu och idag ska jag jobba extra på avd 13. Hur skoj verkar det på en skala från 1 - 10?
Avgudar ju MAVA nu. Kan inte förstå att jag någon gång ville sluta på 13.



*puss på dig M*

Någonting som är bra endå är att jag får närmare till Heidi. Hon ser verkligen ut som en liten häxa här under. Eller vad säger ni ?




Svar till ingela som postat kommentar :) Du har mig alltid som vän sötnos. Jag finns ju på internet!!! =) Sms, mail och ibland i sverige.

Jag ska bli chef.

När jag blir stor. Så är det bara!!!!!!!
Men men har kommit hem nu. Fasiken vilken dag det har varit. Ok om de kör ihop sig för en ssk då kan man hjälpas åt men kör de ihop sig för alla äre in skoj sen om man är k och alla gnäller. ja då blir man lite upprörd. :) Men nu ska jag slappa lite och sen ska jag väl försöka ta mig till brödet och fiskarna eller till återbruket med lite skrot. Hoppas mamma kan hämta lite blommor idag.
Ska jobba extra på avd 13 i morgon. Blir lite mera kval pengar vilket kan behövas om jag ska tvinga belgaren att åka till las palmas med mig över jul. Haha.
Men men nu väntar sängen.
Tack o Hej.



Nu har jag lekt lite med Emma, var ju trevligt o titta på när hennes dotter badade badkar. Tur att vi tycker så mkt om varandra. Lol. satt i trappen o läste varsin bok. Sen kommer hennes son som nästan druknade här omhelgen hem och har varit på simskola och är jäteledsen så nu har jag lovat han att han och jag ska åka och bada på söndag.
Sen åkte vi på ica maxi. tur att vi har sånt fint liv.
men får ångest när emma inte vill att jag flyttar.

bored.

Vaknade halv fyra idag. Tvättade en maskin tvätt, slängde i en till och gick hem till Forslund och sa hej. Hennes kids har verkligen blivit stora. Mkt söt Linus var när han stod o skrek "simon, siiiiiiiimon" och ungarna ute svarade "NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ" :)
Hem till mamma och sa hej. Hon har ångest för att jag flyttar och tycker att jag utövar känslomässig utpressning när jag säger att jag inte kommer hem förens hon har hälsat på mig. Kanske är elakt. Who knows.
Ringde Elle och hämtade tvätten. Nu hemma. Klockan är åtta och jag ska gå och sova.

ångest.

Kan jag..

Verkligen sluta att jobba som sjuksköterska? Jag bara älskar det här ju.. Började klockan 21,15. Klockan är nu 00,37. Har läst mina pärmar. Har tagit emot 2 st patienter, blivit bakavd till en haft en pat med HHH i socker och en med 2,1, en som ska på rgt, en som fått KAD och en som ska ha ab.. plus att jag delat medicinlådor och det är fullt på akuten. Kan det bli bättre??? =)

Det blir nog bra.. När jag väl slutat. Annars flyttar jag hem igen. Men ingen annan avdelning kommer nog passa mig efter att ha arbetat här. Älskar mitt jobb. Har verkligen hittat rätt, om jag inte kunde bli Dr då.

Nu ska jag dricka ilte kaffe tänkte jag. Om jag hinner :)

Tröttmössa.

Börjar bli riktigt trött nu. Men är inte allt för lång tid kvar. Klockan är 05,35..
Emma slutar 07,00 och jag 07,15 så hon åker hit direkt och jag springer snabbt ner och byter om.
Vi har utbildningsdag här på torsdag och eftersom jag slutar får jag inte följa med. De har bett mig jobba en kvällstur så att jag kan koordinera men ska höra om jag inte kan få ta onsdag och torsdag natt istället för att jobba torsdagkväll och fredag dag.
Min belgare är onykter. Någonstans i finland med några finnar, 4 mil från ryska gränsen. De hade velat åka över gränsen igår men hade varit 2 mil kö med last bilar sa han och de hade inget visum så.. Vad gör man?

Nej nu ska jag arbeta så jag får sova.
puss o hej.

Jobbar natt.

Sitter på jobbet igen. Kissnödig är jag men orkar inte gå och kissa. Ska snart ta och blanda lite antibiotika. Är lite upprörd på min bättre hälft. Han är ego anser jag. Men han förstår nog inte.
Jobbar ihop med samma ssk som igår och sen en usk som jag gillar.
Men fan vad jag blir arg på allting. Jag ska nog lägga ner alla människor i hela världen! ja.

Denna gång ärligt snodd från Michellin! :)

UTSEENDE
[ ] Jag är kortare än 160cm.
[x] Ibland tycker jag att jag är ful.
[x] Jag blir lätt brun.
[x] Jag skulle vilja att mitt hår var av en annan färg.
[x] Jag har vänner som aldrig har sett min naturliga hårfärg.
[ ] Jag har en tatuering.
[x] Jag är osäker över mitt utseende.
[ ] Jag har haft/har tandställning.
[x] Jag har glasögon/linser.
[x] Jag skulle gå på plastikoperation om det var ofarligt och gratis.
[x] En helt okänd person har sagt att jag är snygg.
[x] Jag har mer än två piercingar.
[x] Jag har piercingar på andra ställen än i öronen.
[x] Jag har fräknar.

FAMILJ
[x] Jag har svurit åt mina föräldrar.
[x] Jag har rymt hemifrån.
[x] Jag har blivit utslängd hemifrån.
[ ] Mina biologiska föräldrar är ihop.
[ ] Jag har ett syskon som är under ett år gammal.
[x] Jag vill ha barn nån dag.
[ ] Jag har barn.
[ ] Jag har mist ett barn.

SKOLA/JOBB
[ ] Jag studerar.
[x] Jag jobbar.
[x] Jag har somnat i skolan/på jobbet.
[x] Jag gör nästan alltid mina läxor.
[ ] Jag har missat mer än en vecka av skolan.
[ ] Jag underkändes i (eller avbröt) mer än en kurs i fjol.
[x] Jag har stulit någonting från min skola/arbetsplats.
[ ] Jag har fått sparken.

SKAMLIGHETER
[x] Jag har sagt LOL i en riktig diskussion.
[x] Jag börjar ännu också gråta av Disney filmer.
[ ] Jag har pissat på mej av skratt.
[x] Jag har fört konstiga grisljud när jag skrattat.
[x] Jag har gråtit av skratt.
[ ] Jag har limmat fast min hand i något.
[x] Jag har skrattat tills någon form av dricka har kommit ut ur näsan.
[ ] Mina byxor har gått sönder på en offentlig plats.

HÄLSA
[x] Jag föddes med en sjukdom.
[x] Jag har fått stygn på ett öppet sår.
[x] Jag har brutit ett ben.
[ ] Mina tonciller har tagits bort.
[x] Jag har suttit hos läkaren med en vän.
[ ] Mina visdomständer har tagits bort.
[ ] Jag har genomgått en allvarlig operation.
[x] Jag har haft vattkoppor.
[ ] Jag har haft/har astma.

RESANDE
[x] Jag har kört mer än 300km på en dag.
[x] Jag har flugit.
[ ] Jag har varit i Ryssland.
[x] Jag har varit i Kina.
[x] Jag har varit i Sverige.
[ ] Jag har varit vid Haldefjäll.
[ ] Jag har varit i Japan.
[x] Jag har varit i USA.
[ ] Jag har varit i Afrika.

EFARENHETER
[x] Jag har tappat bort mig i min hemstad.
[x] Jag har sett en fallande stjärna.
[x] Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna.
[x] Jag har varit på en offentlig plats i min pyjamas.
[x] Jag har tryckt på alla knappar i en hiss.
[x] Jag har sparkat en kille mellan benen.
[ ] Jag har varit i ett casino.
[ ] Jag har hoppat fallskärm från ett flygplan.
[x] Jag har gjort ett sk. "skinny dipping"
[x] Jag har lekt sanning eller konsekvens.
[x] Jag har druckit en hel liter mjölk på en timme.
[x] Jag har krockat i en bil.
[x] Jag har skidat.
[x] Jag har medverkat i ett skådespel.
[x] Jag har träffat någon från internet i det verkliga livet.
[x] Jag har fångat en snöflinga på min tunga.
[x] Jag har sett norrskenet.
[x] Jag har suttit på ett tak på natten.
[x] Jag har aprillat någon.
[x] Jag har åkt taxi.
[ ] Jag har ätit sushi.
[x] Jag har åkt snowboard.

FÖRHÅLLANDEN
[ ] Jag är singel.
[x] Jag är i ett förhållande.
[ ] Jag är förlovad.
[ ] Jag är gift.
[x] Jag har varit på en blind date.
[x] Jag har blivit dumpad oftare än jag själv har varit den som dumpar.
[x] Jag saknar någon just nu.
[x] Jag är rädd för att bli övergiven.
[x] Jag har varit otrogen i ett förhållande.
[ ] Jag har skiljt mig.
[x] Jag har varit kär i någon som inte var kär i mig.
[x] Jag har sagt att jag älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sagt att jag inte älskade någon och ljugit.
[x] Jag har sparat något från ett gammalt förhållande.

SEXUALITET
[ ] Jag har varit förtjust i en person av samma kön.
[ ] Jag har varit förtjust i en lärare.
[x] Jag har blivit kysst i regnet.
[x] Jag har kramat en till mig helt okänd person.
[x] Jag har kysst en till mig helt okänd person.

ÄRLIGHET
[x] Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra.
[x] Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra.
[x] Jag har smugit ut utan lov.
[x] Jag har ljugit om var jag är för mina föräldrar.
[x] Jag har en hemlighet som ingen vet.
[x] Jag har fuskat i ett spel.
[x] Jag har struntat i ett prov.

DÅLIGA TIDER
[x] Jag har druckit alkohol.
[x] Jag dricker mig berusad mer än en gång i månaden.
[ ] Jag kan inte svälja piller.
[ ] Jag har blivit diagnoserad med klinisk depression.
[ ] Jag tar mediciner mot depression.
[ ] Jag har anorexi och/eller bulimi.
[x] Jag har sovit en hel dag utan att ha behövt det.
[x] Jag har vaknat gråtande.


DÖDEN
[x] Jag är rädd för att dö.
[x] Jag hatar begravningar.
[x] Jag har sett någon dö.
[x] Någon nära till mig har försökt begå självmord.
[x] Någon nära till mig har begått självmord.

MATERIALISM
[ ] Jag äger mer än 5 rap CDn.
[x] Jag äger en iPod eller en mp3-spelare.
[ ] Jag har en ohälsosam relation med anime/manga
[ ] Jag äger många dyra designerväskor.
[x] Jag äger något från H&M.
[x] Jag samlar på serietidningar.
[ ] Jag äger något från Benetton.
[ ] Jag äger något ja köpt på E-bay.
[ ] Jag äger något från Diesel.


RANDOM
[ ] Jag kan sjunga så att andra kan lyssna på det.
[x] Jag har stulit en bricka från en snabbmatsrestaurang.
[ ] Jag har lätt för att öppna mig för nya människor.
[ ] Jag ser på nyheterna.
[ ] Jag dödar inte insekter.
[x] Jag svär ofta.
[ ] Jag sjunger i duschen.
[ ] Jag är en morgonperson.
[x] Jag betalade för min rington.
[x] Jag är petig med grammatik.
[ ] Jag är en sportfanatiker.
[x] Jag tvinnar mitt hår mellan mina fingrar.
[ ] Jag är bra på att baka.
[ ] Min favoritfärg är vit, ljusröd eller ljusblå.
[ ] Jag skulle ha pyjamas på mig till skolan.
[x] Jag vet hur man skjuter.
[ ] Jag är kär i kärleken.
[x] Jag skrattar åt mina egna skämt.
[x] Jag äter snabbmat varje vecka.
[ ] Jag är bra på matematik.
[x] Jag tror på spöken.
[x] Jag är online 24/7 på msn.
[x] Jag har inte lämnat in arbeten och ändå fått VG i en kurs.
[x] Jag kan inte sova om det finns en spindel i rummet.
[ ] Jag är väldigt kittlig.
[ ] Jag älskar mörk choklad.
[ ] Jag biter på mina naglar.
[x] Jag spelar dataspel och/eller Playstation-spel.
[x] Jag är bra på att minnas ansikten.
[ ] Jag är bra på att minnas namn.
[x] Jag har ingen aning vad jag vill göra med resten av mitt liv.
[x] Mina svar är ärliga.
 

[X]Spelat musik efter 22.00 i lägenhet.
[_]Rånat en pengatransport.
[_]Hånglat med en hiphopstjärna.
[X]Fightats.
[_]Tvingats med i polisbil.
[X]Knarkat.
[x]Strippat.
[X]Haft engångsligg.
[_]Knullat någon jag inte visste namnet på.
[_]Kastat ut en TV genom ett fönster.
[_]Suttit på kåken.
[x]Blivit fotograferad lättklädd/naken.
[X]Skolkat.
[_]Avstått konfirmation.
[X]Hoppat av skolan.
[X]Supit tills du tvärspytt.
[X]Stulit något.
[X]Tagit springnota.
[_]Spelat in hemmaporr/alternativt s.k. riktig porrfilm.
[X]Haft sex på allmän plats.
[X]Tagit någons nummer & inte ringt.
[x]Mobbat någon.
[X]Hämnats.
[X]Vandaliserat.
[X]Gått ut utan underkläder.
[ ]Hamnat i knivslagsmål

1. Vilken svordom använder du mest?
Va Fan.
2. Äger du en iPod?
jo en kinesisk som inte fungerar bra.
3. Vilken tid är din väckarklocka inställd på?
Det beror på när jag börjar arbetet men oftast 06,15
4. Hur många resväskor äger du?
Ja. många :)
5. Använder du flip-floppar?
Ja kan man leva utan?
6. Var köper du dina matvaror ifrån?
Ica Maxi.
7. Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden?
Heller så tar jag den.
8. Vilken var den senaste filmen du såg?
Scary movie 3 hos emma i förrgår.
9. Du får ledigt idag. Umgås du helst med en hel barnfamilj eller med en vän?
Med en vän med barnfamilj om jag är i Västerås annars med mina flickor
10. Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa?
En jordenrunt resa
11. Har någon någonsin kallat dig lat?
Nej du.
12. Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare?
Nej.
13. Vilken CD ligger i din CDspelare just nu?
Vad är en cdspelarE?
14. Vilken är världens bästa artist just nu?
Idag gillar jag anton och affe.
15. Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan och i så fall VAD?
Japps. Det har hänt.
16. När var senast någon stötte på dig?
i juni.
17. Vad åt du till middag senast?
Kyckling och baguett
Ibland min belgares.
19. Kan du vissla?
Ja.
20. Vem var den senaste som ringde dig?
Minns inte.
21. Vilken är din favoritåkattration på ett nöjesfält?
Berg o dalbanor
22. Tror du folk pratar bakom ryggen om dig?
såklart, avundsjuka deluxe
23. Vilket riktnummer befinner du dig i?
021
24. Tittade du på tecknat när du var liten?
Ja my little pony
25. Hur stort är ditt närmaste köpcentrum?
Vet inte :)
26. Hur många syskon har du?
4 st.
27. Är du blyg inför det motsatta könet?
Jag är blyg för d.
28. Vilken film kan du alla replikerna till?
Jadu
29. Äger du några popband t-shirts?
Nej
30. När flög du senast?
Förra måndagen hem från belgien.
Idag står det inga :)
32. Läser du för skojs skull?
Jag läser så mycket jag kan så ofta jag hinner.
33. Pratar du några andra språk?
Engelska
34. Diskar du din egen disk?
jo
35. Har du gråtit offentligt?
Jo jag har ju det.
36. Har du en stationär dator eller en laptop?
Just beställt en laptop, en rosa
37. Försöker du alltid lära dig nya saker?
Jaaaaaaaaaaaaa
38. Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar?
Jag vill ha en älva.
39. Tycker du att killen borde bjuda på första dejten?
Men orka.
40. Kan du kasta macka?
Nja.
41. Har du någonsin varit på Jamaica?
Tänkte ha min bröllopsresa dit.
42. Vad har du med dig in på bion?
min belgare.
43. Vem var din favoritlärare och varför?
Ja...
44. Har du dejtat någon av en annan religion?
Nja.
kolsvart ute, ingen aning.
46. Har du en blogg?
Ja, en.
47. Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet?
data kanske
48. Gillar du att flyga?
jo :)
49. Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner?
Att han är ärlig, vill resa, men suck. jag vet inte.
50. När sov du senast på golvet?
Tillsammans med Emma i min säng enda till 16,55 idag.
51. Din favoritdrink?
Jag tycker om vatten.
52. Gillar du din boende-situation?
Ja men ska endå flytta
53. Vilken är din mammas hemstad?
Västerås
54. Din pappas hemstad?
Västerås
55. Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera?
sover gärna mkt
56. Är dina dagar fullbokade och stressiga?
jo just nu
57. Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna?
Nja
58. Vilken är din favoritfrukt?
Vet itne. äpplen kanske
59. Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper?
Ja
60. Hur gammal blir du nästa födelsedag?
26
61. Är du petig när det kommer till stavning och grammatik?
Nja värdelös på det så :)
62. Tror du på liv på andra planeter?
så klart :)
63. Vem var den sista personen som gjorde dig arg?
min belgaer
64. Tror du att Gud är man eller kvinna?
Kvinna helt klart.
65. Vad var det senaste du åt?
knäckebröd
Beror på
67. Hur valde dina föräldrar ditt namn?
Vet inte, de trodde jag var en pojke
68. Gillar du senap?
Nej
69. Vad säger du till dig själv när allt känns svårt
FAN!
70. Skulle du någonsin hoppa fallskärm?
Skulle vilja men törs inte
71. Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv?
Jag vet inte, ngn elak sak
72. Har du någonsin köpt något från eBay, vad var det senaste i så fall?
traderar ibland
73. Tycker du om att krama folk?
Beror på vem det är.
74. Skulle du säga att du är trendig?
Trendig?
72. Äger du en digitalkamera?
Ja den är dock på lagning
73. Vilka kändisar har du blivit jämför med?
??????????????????
74. Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det?
Dom kan strypas
75. Vilka böcker, om några har fått dig att gråta?
Gråta. ?
76. Tycker du att du är attraktiv?
Gud nej
77. Vad är du allergisk mot?
ingen aning?
78. Får du dåligt samvete efter du ätit kött?
Varför skulle jag få de?
79. Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat?
Jag minns inte.
80. Vem av dina bloggisar vill du helst veta allt detta om?
Alla så klart



Jag.


jag känner en ångest som funnits här ett tag
jag väcker mig själv och frågar anton vem är jag ?
jag kollar här på min spegelbild
och får ett svar som jag inte vill
känner en ångest blandat med bakfylla och hat (fan)
jag vaknar varje dag och tänker vem fan är jag ?
tider har paserat men de är samma jag idag
och jag vaknar varje dag och frågar mig själv mår du bra ? (nehej)
tiden passerar snabbt men ingenting jag kan komma ikapp
men tackar ändå livet för dom stunderna som jag haft
jag tänker tillbaka men drömmar är få
blickar mot himlen och fyller mitt mål
vägen tar slut men jag fortsätter att gå
är det anton med T eller anton med 2 ?
jag skiter väl i för jag hatar ändå båda
snälla du jag orkar inte mer av de här
jag släpper mina vingar och flyger till min värld

släpp mig fri låt mig flyga från det här
låt mig ta mig iväg och slippa det här
jag orkar inte längre jag vill ta mig härifrån
vill sväva som fågeln fri bland moln
(jag vill va fri)

jag hör röster i mitt huvud som säger ordna allt
värmen kom men sen återgick allt till att bli kallt
men när viden kommer kommer den förändra allt
tiden bara kommer men det blir väl ingen ändring
jag ser mig själv i spegeln men då ser jag en främling
nej men hej vem är du har vi träffats förut ?
hörru du jag tror de, nej men shit va kul
du ser ut som jag men bor i en spegel,
åå det är ju du själv din dumma jävla neger
jasså, varför pratar då vi med varann
jag som trodde att jag kände han
då var man ensam igen i sitt patetiska lilla liv
men jag vet en sak att jag kan bli fri
jag kan sväva högt men sjunka lågt
till alla er ja säger förlåt
jag stannar nu och tänker till
men ingenting blir som jag vill

släpp mig fri låt mig flyga från det här
låt mig ta mig iväg och slippa det här
jag orkar inte längre jag vill ta mig härifrån
vill sväva som fågeln fri bland moln

släpp mig fri låt mig flyga från det här
låt mig ta mig iväg och slippa det här
jag orkar inte längre jag vill ta mig härifrån
vill sväva som fågeln fri bland moln



Ajajaj, det bultar och det bankar.

Sitter och lyssnar på svenska favoriter. Vad spelar det för någonting egentligen :)
Ringer precis till Malin.. Hon sitter och letar folk.. Hon tycker att hon vill dricka alkohol. Vi får väl se. Pratade om att kidnappa någon motorcykel och komma hit. Ja gör gärna det säger jag. Uppmuntrar du mig svarar hon.

Så vad har jag gjort idag då. Sov ju hos Emma, vaknar mitt i natten av att johan står och kollar på mig. Han var väl fundersam. Han berättade i morse sen att han undrade varför bordet stod utanför rummet. Ja men va fan. Ja o Emma använde våra muskler o våran kvinnliga list till att fälla ut sängen :) eller ja soffan så den blev en säng. Sen i morse kommer Lava in o försöker prata med mig och jag ber henne vänligt men bestämt att låta mig sova.  :)
Lunch på Max, sen ner på stan, till banken o emmas tattogubbe. Sen till mcd för att dricka kaffe. Hem för att sova men då har Emma låst sig ute så vi tar en tur ut på hälla. Hämtar paket. Sen hem och försöker sova men då kan jag inte somna istället.

Ligger nu i hårdövertalning på min belgare om att vi ska åka till Las palmas över jul o fira jul med Emma. Kära systeryster.

Får se när hon ringer då. Hon jobbar ocskå natt. Behöver medicinska råd.

Puss o Hej.



Nu har det gått fem timmar på arbetspasset... Tycker tiden kan gå lite snabbare. Skulle vilja kramas med Söt.  Har pratat med syster emma så jag får sängsällskap i morgon. Trevligt.. Haha tur att min lägenhet är så städad.
Nu är kl snart 2 så jag ska gå på lite morfingivning.




Hunden. Ja.. 



Tänkte lägga in lite listor.. Snor från Ingela..

50 stycken "har du"....

01. Haft samlag med fler än 10 st? -Det kan väl tänkas :)
02. Tagit smärtstillande? - Haha ja jag fick morfin när jag skulle opa blindtarmen. Lol :)
03. Brutit ett ben? - Nja ett ben i en arm, duger det ?
04. Haft sex utomhus? -Det har jag minsann. Var vill du veta?
05. Haft mer än 10 sexställningar? - Jo då
06. Bitit någon i tån? - Nej fy fan vad äckligt.
07. Gjort ett sugmärke på någon?  - jo då.
08. Supit tills du däckat? -Det har hänt. Värdelöst.
09. Älskat någon så du gråtit? - Skum fråga, går det?
10. Ätit papper? - Nej.
11. Kysst en 30-åring? - hJodå..
12. Haft sex med någon du knappt känner? - Jadå.
13. Kört klädpoker? - Så klart.
14. Tatuerat dig? - Nej men behöver tatuera en älva på benet.
15. Piercat dig? - Ja i näsan men de växte igen.
16. Bitit dig själv i handen? - Jo. Men tycker bättre om att bita belgaren.
17. Pussat en groda? - Ja.
18. Hånglat med någon av samma kön? - Ja, så klart.
19. Hånglat med någon annans kille/tjej? - Ja.

20. Hånglat med en kompis kille/tjej? - Ja
21. Svikit en vän? - Ja.
22. Testat xtc? - Nej
23. Haschat? - Nejdu.
24. Sniffat? - Jag sniffar inte.
25. Tagit någon form av morfin? - Ja. Kan väl tänkas.. fick ju nrä jag skulle opas
26. Amfetamin? - Nej.
27. Ätit anti-depressiva tabletter? - Nej.
28. Tagit sömnmedel? - Nej, fått utskrivet men ej använt.
29. Varit på soc? - Det har jag. Bra att ha när man inte kan få några andra pengar.
30. Bott hos en fosterfamilj? - Nej
31. Har du en kontaktperson? - Nej.
32. Varit otrogen? - Det kan hända.

33. Slagit någon du älskar? -  Ja och han får skylla sig själv.
34. Spytt på någon? - Ja på skor och sånt.
35. Haft maginfluensa? - Nej. Eller jo efter dh 00
36. Varit med barn? - Nej.
37. Lyssnat på Håkan? - Japps
38. Cyklat i motvind? - Ja? Vem har inte det?
39. Gjort en slöjdlärare arg? - Det tror jag nite.
40. Haft tandställning? - Nej
41. Ett roligt skämt på g? - Nej.
42. Har du träffat Leif Loket? - Nej.
43. Haft trekant? - Ev.
44. Köpt kyckling för veckopengen? - Veckopeng? Jag handlar för lön.
45. Hittat en katt? - Jodå, jag och Ak.
46. Hjälpt en granne? - Det har jag. När han ramlat i trappen o ssk lea fick ringa ambulans.
47. Blivit omskuren? - Nej.
48. Träffat någon från internet? - Jappjapp
49. Haft sex med en vuxen när du var barn? - Nej :)
50. Dyrkat någon känd seriefigur som barn? - Heman? =)



Nu är klockan 06,38 och det är snart dags att gå hem. Har varit en helt ok natt. Mycket lugn. Kanske jag inte borde skriva en eftersom jag fortfarande har tid kvar att arbeta och mycket fortfarande kan hända. emma ska sova med mig... Men först ska vi byta sängkläder då mina är rätt sunkiga. hahahah

Stör Emma :)

Verkar totalt värdelöst att sova själv. Vi tog oss en tur till kupolen idag och hälsade på smarties med kids. Länge sen jag såg henne, underbart att ses igen. *kram gums*.. och bebisar.. man blir ju bebissugen. Men inte nu.
Emma säger att jag tar second best typ. Men nej nej. :) så är det inte kära du.
Men värdelöst o sova själv som sagt så jag sover här. Var och gick med mamma och syster vid hamnen sen hit och såg scary movie 3 som visades på tv och sen scrubs. Nu ska jag väjl störa henne lite till och sen sova.

Jobbar natt hela helgen så kommer säkert blogga då. Ev fika med Forslund i morgon.

Borlänge

Nu ska jag på tur med Fam. Ejvind. Vi ska till Borlänge o hälsa på Blivande Fam Hedlund.. :)
Fint va.
äta lunch på mcd o grejjer . lyx.

Kreditkort

Är livsfarliga men bra att ha. Jag har inga pengar alls och jag har ingen tid att handla kläder när jag fått lön så nu när jag och min belgare var på stan idag så handlade jag en kjol och två tröjjor. Så nu har jag minsan arbetskläder. Fick en knallorange bh av han, var iofs jätteskön men kanske inte den snyggaste.. :) haha..

De kom igår. Han var lite ledsen över att han inte kommit tidigare. Han hade försökt övertala sin vän att de skulle åka från Tyskland i söndags men vännen ville inte, i måndags gick han upp tidigt så de kunde åka men vännen ville inte och sen ville min belgare köra direkt från danmark till mig men vännen ville inte så de kom sent igår. Men det gick bra endå. känns riktigt bra att flytta


*snutt*

Ska ta mig ett bad nu och sen tänkte jag fördriva tid med Emma. Glo på en film eller så. Hennes barn är sååååååååååååååååå söta. Vi var och badade igår och det var Martin hit och Martin dit. Sen skulle Martin läsa godnatt saga för dem men han kom aldrig tillbaka och Viggo var så fundersam hur han kunde köra vilse. Han var ju vuxen. Hur gick det till?

Men men. Ner i badet nu då kanske.. Ha lite olja på kroppen så kanske mensvärken försvinner.

Lite trött blir man. Vi skulle ta det lugnt första helgen i belgien men hans vän Oli fyller år och har bjudit oss på grillfest så jag får väl vackert ta mig i kragen o följa med. Som kompesation har min pojke lovat att vi åker helgen efter eller så till något badställe i Belgien eller Holland. Med massa pooler, bubbelpooler, rutchkanor, bastu etc. Kostar dock 300euro för en helg för oss båda men han tycker vi är värda de och jag tackar inte nej!!! Tror jag kan bli hur mysigt som helst. Bara vi.

I morgon ska jag och Emma o hennes kids på tur till Borlänge för att hälsa på Ingela med kids. Kan bli trevligt. Undrar hur bebissugen man blir då???



Tycka.

Jag tycker att min belgare kan höra av sig. Han är på festival och jag har inte hört någonting sen klockan ett igår. Iofs så har han nog jätteskojj och då tänker man inte på att skriva sms eftersom att han alltid lämnar sin mobil i bilen när han partajjar.
Drömde mardrömmar om honom inatt. Drömde att han inte hörde av sig och sen ringde de från iva så låg han där och var förlamad i benen och hade amnesi och hans vänner hade inte hört av sig till mig för de tycker inte om mig =(

Men men.
Ska arbeta vidare. haft en tuff morgon. suck :)
leka med emma ikväll och ev med holm.

Jobbet.

Jag sitter alltid på jobbet och uppdaterar tror jag.
Idag kom min bror och min mamma över vid tio. Vi bar ner allting från vinden och på måndag kväll kommer min farmor så ska vi köra en massa skrot till återbruket. Nu måste jag bara sortera i kartongerna jag har hemma. Se vad jag vill slänga bort och så. Tänker börja lite ikväll om jag orkar och sen jobbar jag dag i morgon.
Verkat skapligt på jobbet idag.

Emma skickar paniksms om att hon fått plocka upp sin son ur en pool för att han inte lyssnat och hoppat i och trott att han kan simma. Galna pojk. Nu är han dock rädd för vatten så jag har sagt att vi måste åka och bada i morgon när jag slutar om vädret är fint så att han inte blir vattenrädd. Det är inte bra. Man ska ha respekt för vatten men man ska inte vara rädd!!!!

Datorhistorien!!!
Nu har vi problem här igen.
Jag skulle beställa dator från dell.se men de hann inte leverera så då skulle jag beställa från dell.be men de kunde ej leverera med qwerty tangentbord och svenska installationer så då fick jag ringa supporten i holland och gjorde en beställning men den där Anastasisa som jag har beställt av hon svarar inte på mail eller i telefon och jag vill gärna veta att betalningen med mitt kreditkort blev godkänd.
Pratat med support i sverige och belgien de kan inte hjälpa mig och i holland blir jag kopplad vidare och får stå i kö tills samtalet bryts.. Man blir trött för mindre.

Söta Ingela, det är klart att jag är din vän och det är klart vi kommer att ordna något för dig när du gifter dig. Men jag tror inte det spelar någon roll för dig och mig var vi bor någonstans jag tror nog vi förblir vänner iaf.

Belgaren befinner sig för tillfället på en festival i tyskland.. Han har säkert mycket roligare en vad jag har.

Trots omständigheter börjar jag se fram emot att flytta. Jättemycket. Jag antar att jag får se när jag har flyttat vilka mina riktiga vänner är.

Hörde av en gammal vän att en annan gammal vän talat väldigt dåligt om mig. Hur orkar man vara så avundsjuk? Det är det som är frågan.

Nej om jag skulle gå och kissa kanske.

Jobb o koordinator igen.

Söta Ingela jag kommer sakna dig också till döds. Ja vem kunde tro att det skulle bli så här. S ville ju inte ha mig så då får vi ge upp honom. :) Om han inte ändrar sig om 10 år och jag flyttar till blg.

koordinator idag med.. koordinators datorn har precis börjat pucka sig. Pat2000 hängde sig när jag srkev ut en patient och nu så går det inte att starta. Eller kan slå på datorn men den startar inte om sig via nätverket står det och det innebär att vi inte kommer åt någonting.
Var ut igår. Värdelöst. Känner inte för att göra någonting.

Men snart flyttar jag. Folk har slagit vad om hur länge jag stannar. Jag kanske inte stannar så länge eller så stannar jag för alltid.

Alltid skoj o läsa kommentarer.. :)

http://www.namninsamling.se/index.php skriv under tack :)

Jaha

Ska se på film med A-K och K.
Blir så ledsen när jag läser E´s blogg. Ja vill inte att hon ska vara ledsen. Hon är ju min sötaste trognaste vän här i stan nästan och det går ju bara inte.
Men hon planerar att hälsa på så det är bra.
Har sålt min lgenhet och allting.. så då vet ni..


Koordinator.

Är koordinator idag och är så slö.
Var ut igår med Sussie och Anna-Karin. Vi var på Harrys o träffade på min kära mor. Ja vad kan man säga. Skickade dock sms och gjorde bort mig till någon. Det är som Elle o Malin vill uppfinna. Vi borde uppfinna alkolås för mobiler så att man inte kan skicka sms eller ringa när man har druckit.

Lite sur och trött och så där.
Har sålt min lägenhet och sagt upp allting. Har börjat sälja möbler och har börjat planera hur jag ska hinna flytta ut allting innan min belgare kommer så det inte är så mycket att göra när han och Oli kommer hit.

Kommer sakna folken här i sverige och absolut mitt jobb.
Men men.
Nu ska jag ringa avd 40 o höra hur vi har det med uppdelningen.
jaja.. Klockan är kvart i sju. Hoppas att tiden går snabbt så jag får gå hem.
Ska se på film med Anna-Karin ikväll och frossa godis. Lol..